• Haberler
  • Aktüel
  • Özgür Özel, Erdoğan ile görüşmesinde asgari ücret ve emekli maaşlarını gündeme taşıdı

Özgür Özel, Erdoğan ile görüşmesinde asgari ücret ve emekli maaşlarını gündeme taşıdı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmede asgari ücrete yapılabilecek zam ve en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılması talebini iletti. Özel, ekonomik krizden etkilenen kesimlerin korunması için Meclis'in çalıştırılmasını ve adaletli bir vergi sistemi oluşturulmasını teklif etti.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından gündeme gelen 'siyasette normalleşme' süreci çerçevesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 18 yıl sonra CHP Genel Merkezi'ne adım attı. Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile  görüşmesi 1,5 saat sürdü.

Sözcü gazetesinin haberine göre, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği 1,5 saatlik görüşmede, ülkenin ekonomik dengelerini gözden geçirirken asgari ücrete yapılabilecek zam ve en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılması talebini gündeme getirdi. Özel'in, ekonomik konularda yanı sıra, asgari ücrete yapılacak zam ve en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine yükseltilmesi gerekliliğini dile getirdiği belirtildi.

CHP lideri Özgür Özel'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmede, çay ve hububat üreticileri başta olmak üzere alım fiyatlarındaki düşüklük, atanmayan öğretmenlerin durumu, özel okul öğretmenlerinin sorunları, staj ve çıraklık mağdurları ile emeklilikte kademe bekleyenlerin durumu gibi pek çok konuyu ele aldığı bildirildi. 

Özel'in, ekonomik taleplerin karşılanması için makro bir çözüm gerektiğini vurgulayarak, tüm siyasi partilerin katılımıyla Meclis'in çalıştırılması teklifinde bulunduğu kaydedildi. 

CHP liderinin, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile CHP'nin ekonomi kadrolarının, adaletli bir vergi sistemi oluşturulması konusunda bir araya gelebileceği ifade edildi.

CHP kaynaklarına göre, Türkiye'nin ağır bir ekonomik krizle karşı karşıya olduğunu belirten Özel, krizin yarattığı maliyetin 86 milyon vatandaşa yansıdığını ve bu maliyeti kimin karşılayacağı sorusunun üzerinde durulması gerektiğini vurguladı. 

Kurmaylar, ekonomik krizden etkilenen toplum kesimlerinin daha fazla ezdirilmemesi için inisiyatif alınması gerektiğini ve bu zeminin TBMM olduğunu belirtti. Özellikle emeklilere ve asgari ücretlilere yapılan zamların yetersiz olduğunu ve tarım ürünlerine maliyetin altında alım fiyatları açıklanmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Görüşmede, Gezi, Sinan Ateş, Tahir Elçi ve Şenyaşar davalarındaki adalet talepleri ile Hakkari Belediyesi'ne kayyum atanması konusu da gündeme geldi. Özel, yeni anayasa konusunun toplumun öncelikli beklentileri arasında olmadığını ve bu konuda toplumsal bir mutabakat sağlanması gerektiğini dile getirdi.

Bakmadan Geçme