• Haberler
  • Aktüel
  • Özgür Özel'in Işık açma kapatma eylemi ilgi görmezken eleştiriler yükseldi

Özgür Özel'in Işık açma kapatma eylemi ilgi görmezken eleştiriler yükseldi

CHP lideri Özgür Özel'in asgari ücrete zam için yaptığı 'ışık açma-kapama' eylemi ilgi görmedi, saat seçimi eleştirilere neden oldu. Gazeteciler İsmail Saymaz ve Nihat Genç, eylemin yanlış planlandığını ve düşük katılımın hayal kırıklığı yarattığını belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel'in asgari ücrete zam talebi için başlattığı "ışık açma-kapama" eylemi, beklenen ilgiyi görmedi. Özel'in çağrısına düşük katılım olması, hem parti içinden hem de dışarıdan eleştirilere neden oldu.

Yanlış Zamanlama Eleştirileri

Özgür Özel, grup toplantısında yaptığı konuşmada, vatandaşları asgari ücrete zam yapılması talebiyle saat 21.00'de ışıklarını açıp kapatmaya davet etmişti. "Türkiye'yi ayağa kalkmaya davet ediyoruz. Bu akşam saat 21.00'de evlerinizde yanan ışıkları kapatıp açın" çağrısında bulunmuştu. Ancak, bu saatte Batı bölgelerinde havanın henüz tam olarak kararmamış olması, eylemin etkisini azalttı.

Gazeteci İsmail Saymaz'ın Yorumu

Gazeteci İsmail Saymaz, eylemin saatinin yanlış seçildiğini belirterek, "CHP, saat 21.00'e ışık yakıp söndürme kararı aldı ancak o saatte İstanbul’da hava kararmıyor. Saat yanlış seçilmiş. Saat 22.00'de olması daha doğru olurmuş" ifadelerini kullandı.

Nihat Genç'in Eleştirisi

Gazeteci Nihat Genç ise eylem biçimini ve uygulanışını sert bir şekilde eleştirdi. Genç, sosyal medya platformu X'ten yaptığı paylaşımda, "Özgür Özel ve CHP, akşam 9'da 'ışık açma kapama eylemi' kararı aldılar, sonuç, katılım sıfır! Bu kadar duyurusuz, habersiz, hazırlıksız eylem yapılır mı? Kendilerini rezil ettiler! CHP'nin tüm ülkede en çok oy aldığı semtte oturuyorum, tek bir katılım görmedim! İmamoğlu'nun binlerce dairesi var, bari o açıp kapatsaydı!" ifadelerine yer verdi.

CHP Genel Merkezi'nin Katılımı

Özel'in çağrısı, CHP'nin en yüksek oy aldığı seçim bölgelerinde bile yankı bulmazken CHP Genel Merkezi'nin ışıklarının yanıp söndüğü anlar kameralara yansıdı.

Özgür Özel eyleme milletvekilleri ile katıldı

CHP Genel Bakanı Özgür Özel, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda çağrısını yaptığı ışıkları açma kapama eylemini Ankara milletvekilleri ile gerçekleştirdi. CHP lideri Özel parti genel merkezinde CHP'li Ankara Milletvekilleri ile birlikte gerçekleştirdiği eyleme ilişkin bir videoyu sosyal medya hesabından paylaştı. CHP Lideri Özel, "Saat: 21.00'de Ankara milletvekillerimizle ışıkları açıp kapattık. Ya geçim olacak, ya seçim olacak! #AyağaKalkTürkiye" notuyla paylaştığı videoda şunları kaydetti:

"Bugün grup toplantımızda bir çağrı yaptık. Dedik ki; "Asgari ücrete zam vermiyorlarsa, emekli maaşını asgari ücret düzeyine çıkarmıyorlarsa, çiftçinin esnafın sesini duymuyorlarsa biz buna karşı ayağa kalkıyoruz ve sesimizi yükseltiyoruz." Bütün Türkiye'yi bir ortak eyleme çağırdık. Eylemimiz saat dokuzda, tüm Türkiye'de; elektriğe zam yapanlara, iğneden ipliğe her şeye zam yapıp da emekliye ve emekçiye zam yapmayanlara, çiftçiyi ve esnafı bu durumda bırakanlara itirazımızı yükseltiyoruz ve ışıkları açıp kapatıyoruz. Biz bu eylemi Ankara'da bütün Ankara Milletvekillerimizle birlikte başlatıyoruz."

 

Bakmadan Geçme