• Haberler
  • Aktüel
  • Özgür Özel, Sinan Ateş'in annesi Saniye ve ablası Selma Ateş ile görüştü

Özgür Özel, Sinan Ateş'in annesi Saniye ve ablası Selma Ateş ile görüştü

Saniye Ateş, CHP lideri Özel'e 'Oğul benim kimsem yok. Oğlumun katillerini bulun.' derken Selma Ateş, 'Hakkımızı savunacağız. Tehditlere karşı hiçbirimiz yılmayacağız. Türkiye bir hukuk devleti ise biz adaleti aramaya devam edeceğiz.' açıklamasında bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel (CHP) Başkanı Özgür Özel, öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in annesi Saniye Ateş ve ablası Selma Ateş ile makamında görüştü.

CHP Genel Merkezi'ndeki görüşmede, geçen hafta başlayan Sinan Ateş cinayeti davası, dosyadaki eksikler, halen devam eden ikinci soruşturma ele alındı.

Selma Ateş, görüşme sonrası "İkinci bir iddianame çıktığında isimleri girmeyen şahısların da isimlerinin girmesini istiyoruz" açıklamasında bulundu.

Abla Selma Ateş şunları kaydetti:

"19 Temmuz’da biz adalet bekliyoruz. Hakkımızı savunacağız. Tehditlere karşı hiçbirimiz yılmayacağız. Türkiye bir hukuk devleti ise biz adaleti aramaya devam edeceğiz. Sadece bizim değil, tüm Türk milletinin canı yandı. Bu mücadeleden yılmayacağız. Biz orada isim verirken hakim beyin bizim avukatlarımızı susturması acı verici. Karşı tarafın avukatlarının tutuklular çıkarken alkışlaması acı verici. Burası bir hukuk devletiyse biz de hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Bu dava burada kapanmayacak. 19 Temmuz sonrasında ikinci bir iddaname çıktığında isimleri girmeyen şahısların da isimlerinin girmesini istiyoruz. Bu isimler işin içinde olmadıktan sonra iki tane torbacıya verilmiş bir cinayet olarak kalacak. Türkiye’nin aydınlığa ulaşmasını istiyorsak hep birlikte bu cinayeti aydınlatmalıyız."

‘Oğul benim kimsem yok. Oğlumun katillerini bulun.’

Saniye Ateş ise şu açıklamada bulundu:

"Dedim ki, ‘Oğul benim kimsem yok. Oğlumun katillerini bulun.’ Cinayetin üstünü kapatmaya çalışıyorlar. Benim torunlarım kapıya çıkamıyor. Hala benim yavrularımı tehdit ediyorlar. Bu yaştan sonra bana da bu düştü. Üstünü kapatmaya çalışıyorlar. Öyle bir konuşuyorlar ki sanki suçlu olan biz gibiymişiz gibi. Bu siyasi bir davadır. Bu torbacıların arkasında onları kollayanlar var. Ölene kadar peşine düşeceğim. Böyle bir yargılama olamaz." 

Bakmadan Geçme