• Haberler
  • Memur
  • Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 1 asker şehit oldu

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 1 asker şehit oldu

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 1 askerin şehit olduğunu bildirdi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 1 askerin şehit olduğunu duyurdu.

MSB'nin internet sitesinden konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

"Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, 12 Temmuz 2024 tarihinde, bölücü terör örgütü mensupları tarafından önceden yerleştirilen el yapımı patlayıcı maddenin (EYP) patlaması sonucu kahraman silah arkadaşımız İs.Asb.Kd.Çvş. Bahadır Rıdvan TALAY şehit olmuş; bir kahraman silah arkadaşımız yaralanmış ve derhâl hastaneye sevk edilerek tedavisine başlanmıştır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet; kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz."

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, MSB'nin sosyal medya hesabından taziye mesajı yayımladı. Güler, ''Kahraman silah arkadaşımız, 12 Temmuz 2024 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı dilerim.'' paylaşımında bulundu.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da  başsağlığı mesajı yayımladı.

Kurtulmuş, sosyal medya hesabından "Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olan kahraman Mehmetçiğimiz Astsubay Kıdemli Çavuş Bahadır Rıdvan Talay'a Allah'tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve sevenlerine sabırlar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun." paylaşımı yaptı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rıdvan Talay'ın ailesine başsağlığı temenni ederken yaralı askere acil şifalar diledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından taziye mesajı yayımladı.

Bakmadan Geçme