• Haberler
  • Memur
  • Polis memuru Şeyda Yılmaz'ın katilinin ifadesi tüyleri ürpertti

Polis memuru Şeyda Yılmaz'ın katilinin ifadesi tüyleri ürpertti

İstanbul Ümraniye'de motosiklet hırsızlığı nedeniyle tutuklanan Yunus Emre Geçti, şehit polis memuru Şeyda Yılmaz'ın öldürülmesiyle ilgili ifadesinde tutuksuz yargılanmayı talep etti.

Türkiye, 22 Eylül'de İstanbul Ümraniye'den gelen kan donduran bir haberle sarsıldı. Motosiklet hırsızlığı suçundan firari olan ve 26 suç kaydı bulunan Yunus Emre Geçti, 27 yaşındaki polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit etti. Tutuklanan Geçti, ifadesinde tutuksuz yargılanmayı talep etti. “Onların polis olduğunu görmedim. Sivil araçla gelmişlerdi. Üzerinde üniforma olduğunu sonra kameralardan izleyince fark ettim. O varile doğru iki el ateş ettim. Silahı orada bıraktım, evime doğru yürüdüm. Sonra beni bekçiler gördü. Onlara teslim oldum” dedi. Öte yandan Geçti'nin suç kayıtlarında ortaya çıkan yeni detaylar dehşete düşürdü.

Gözaltına alındıktan sonra karakoldan firar etti

Yunus Emre Geçti, Ümraniye'de karakoldan firar ettikten sonra kendisini yakalamaya çalışan polis Şeyda Yılmaz'ı şehit etti. Geçti, ifadesinde, ateş ettiği kişilerin polis olduğunu anlamadığını, Şeyda Yılmaz’ın silahının ucunu görünce hasımları olduğunu düşündüğünü belirtti. “Kasten suç işlemedim” diyerek savunma yaptı.
Savunma ve yeni suç detayları

Geçti, hakimlikte verdiği ifadesinde, “Ben 5 ay öncesine kadar uyuşturucu madde kullanıyordum. İfademiz alındığı için ben kaçtım zannetmedim. Eve doğru normal minibüs ile gittim” dedi. Ayrıca, avukatı, “Şüphelinin şehit polis memurunu öldürme kastı yoktur. Olay bir arbede sırasında meydana gelmiştir” diyerek savunmada bulundu. Geçti'nin 26 ayrı suç kaydı olduğu, annesi Pınar Geçti’yi darp ettiği ve arkadaşını bıçakladığı gibi birçok suça karıştığı da öğrenildi. 

22 Eylül 2024 akşamı meydana gelen olayda, Yunus Emre Geçti, Dudullu karakoluna motosiklet hırsızlığı nedeniyle götürülmüş, oradan firar ettikten sonra yakalanmak isteyen polislere direniş göstermişti. Olayın sonucunda, Geçti'nin polis memuru Şeyda Yılmaz’ı şehit etmesiyle birlikte, polis memuru Kürşat Hakkı Sarıtepe ve Geçti'nin annesi P.G. yaralanmıştı.

Bakmadan Geçme