• Haberler
  • Memur
  • Polis Şeyda Yılmaz'ı şehit eden saldırganın kuzeni tutuklandı

Polis Şeyda Yılmaz'ı şehit eden saldırganın kuzeni tutuklandı

İstanbul Ümraniye'de polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden Yunus Emre Geçti'nin 15 yaşındaki kuzeni K.G., sosyal medya üzerinden yaptığı silahlı paylaşımlar nedeniyle gözaltına alındı. K.G.'nin çok sayıda suç kaydının bulunduğu belirlendi ve tutuklandı.

 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya platformlarında silahlı fotoğraflar paylaşan bir şüphelinin yakalanması için kapsamlı bir çalışma başlattı. Yapılan araştırmalar sonucunda, şüphelinin, polis memuru Şeyda Yılmaz’ı şehit eden 19 yaşındaki Yunus Emre Geçti'nin 15 yaşındaki kuzeni K.G. olduğu belirlendi.

K.G., Ataşehir’deki ikametinde, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonla gözaltına alındı. 18 yaşından küçük olan şüpheli, emniyetteki işlemleri sonrasında adliyeye sevk edildi. K.G.'nin sorgulanması sırasında, çok sayıda suç kaydının bulunduğu tespit edildi.

Savcılığın ifadesini aldıktan sonra nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen K.G., tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu gelişme, İstanbul’da artan silahlı suç olaylarına karşı güvenlik güçlerinin kararlılığını ve dikkatini bir kez daha gözler önüne serdi.

Yunus Emre Geçti, Dudullu Polis Merkezi’nde motosiklet hırsızlığıyla ilgili gözaltına alınmış, hakkında 26 ayrı suç kaydının bulunduğu öğrenilmişti. Kaçış girişimi sırasında, polis memurları Şeyda Yılmaz ve K.H.S. tarafından yakalanmaya çalışılan Geçti, kısa bir kovalamaca sonrası yakalanmıştı. Olay anında arbede yaşanmış, Geçti polis memuru Yılmaz’ın silahını alarak çevreye ateş açmış ve bu sırada Yılmaz şehit olmuştu. Olay sırasında K.H.S. ve şüphelinin annesi P.G. (43) de yaralanmıştı.

 

Bakmadan Geçme