Polis ve avukat 1 milyonluk şantaj planı mı yaptı?

İstanbul ve Kırklareli'nde düzenlenen tefecilik operasyonu öncesinde bir polis memurunun, avukatıyla birlikte iş insanına şantaj yapmaya kalkıştığı ileri sürüldü.

20 Mart 2024 tarihinde İstanbul ve Kırklareli’de düzenlenen tefecilik operasyonu, iddiaya göre büyük bir şantaj planının ortaya çıkmasına neden oldu.

Sabah gazetesinden Oğuzhan Uysal'ın haberine göre, iş insanı Moiz Mitrani’nin, faiz karşılığında borç para vererek senet imzalattığı ve mal varlıklarını ipotek ettirerek 4 iş insanını dolandırdığı iddialarıyla başlatılan soruşturma kapsamında, polis memuru Hadi N.K. ve avukat sevgilisi Merve T.‘nin, operasyon öncesinde Mitrani’yi şantaj yaptığı iddia edildi.

İddialara göre, polis memuru Hadi N.K., sevgilisi olan avukat Merve T.‘ye 20 Mart’taki operasyonun bilgisini sızdırdı. Merve T., Moiz Mitrani’ye yapılacak büyük operasyonu engellemek için kendisinden 3 milyon TL ve 30 milyon Euro talep etti. Bu bilgilerin Merve T.’ye verilmesi, bir buluşma sırasında alınan ses kaydına yansıdı ve ses kaydında Merve T.’nin, operasyonu engellemek için bu parayı talep ettiği açıkça duyuldu. Avukat, operasyonun gerçekleşmemesi için bu ödemelerin yapılmasını istedi.

Merve T.‘nin, Moiz Mitrani’ye ve Anıl S.S.‘ye karşı tehditle para talep ettiği ve bu süreçte hem emniyeti hem de savcılığı etkilediğini iddia ettiği belirtildi. Ancak Moiz Mitrani bu teklifi reddetti ve 20 Mart’taki operasyonda gözaltına alındı. Merve T. ve polis Hadi N.K., suçlamaları reddetti ancak iddianamede, şüphelilerin gizlilik kararı alınmış dosya hakkında soruşturmanın gizliliğini ihlal ettikleri ve şantaj yaptıkları belirtiliyor.

Soruşturma, polis Hadi N.K. ve avukat Merve T.’nin çok sayıda HTS ve baz görüşmelerinin olduğunu ortaya koydu. Şüphelilerin suçlamalara ilişkin ifadeleri, savcılık tarafından suçtan kurtulma amacıyla verildiği değerlendirilerek, dosya hakkında gizlilik ihlali ve şantaj suçlamalarıyla dava açıldı.

Bakmadan Geçme