• Haberler
  • Memur
  • Ramazan ayında görev yapan imamlar ne kadar fazla mesai alacak?

Ramazan ayında görev yapan imamlar ne kadar fazla mesai alacak?

7. Dönem Toplu Sözleşme metninde Ramazan ayı boyunca fazla mesai yapan imamlar için ödenecek ücret belirlenmişti. Buna göre Ramazan ayı boyunca görev yapan din görevlileri için ödenecek fazla mesai ücretini açıklayacağız.

2024 yılı için geçerli olan toplu sözleşmeye göre, cami ve mescitlerde görev yapan baş imam hatip, uzman imam hatip, imam hatip, baş müezzin kayyım ve müezzin kayyımlara, dini bayram günleri hariç ulusal bayram ve tatil günlerinde fiilen çalıştıkları her gün için yılı merkezi yönetim bütçe kanununda belirlenen fazla çalışma saat ücretinin 5 katının 8 saate tekabül eden tutarı kadar fazla çalışma ücreti ödenir. Yine bunlara ulusal bayram ve genel tatillerde de aynı şekilde ödeme yapılmaktadır.

Ayrıca bunlara Ramazan ayı boyunca fiilen çalışmış olanlara, kullanamadıkları hafta tatil günlerinden 3 günü için, yılı merkezi yönetim bütçe kanununda belirlenen fazla çalışma saat ücretinin 4 katının 8 saate tekabül eden tutarı kadar fazla çalışma ücreti ödenir. Her gün için yapılacak ödeme tutarı ise; 10,1x4x8= 323,2 TL’dir.

Yine başvaiz, uzman vaiz, cezaevi vaizi ve vaiz kadrolarında bulunanlara, dini bayram günlerinde fiilen çalıştıkları her gün için merkezi yönetim bütçe kanununda belirlenen fazla çalışma saat ücretinin 5 katının 8 saate tekabül eden tutarı kadar fazla çalışma ücreti ödenmektedir.

Buna göre her gün için yapılacak ödeme tutarı ise; 10,1x5x8= 404 TL’dir.

Bakmadan Geçme