Resmi Gazete'de bugün (02.08.2024)

Resmi Gazete'nin 2 Ağustos 2024 tarihli sayısı yayımlandı.

2 Ağustos 2024 tarihli ve 32620 sayılı Resmî Gazete yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı atama ve görevden alma kararları yayımlandı. Bu kapsamda dün (1 Ağustos 2024) açıklanan YAŞ kararları, terfi, uzatma ve emeklilik kararları Resmi Gazete’de yer aldı. Ayrıca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığına Ayberk Özeş atandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında açık bulunan iş müfettişliğine Ahmet Erdaş atandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Yazar görevinden alındı. Orman Genel Müdür Yardımcıları Zekeriyya Nane ve Recep Ateş ile Antalya Orman Bölge Müdür Vekili Vedat Dikici görevlerinden alındı.

Yasama bölümünde yer alan kanunlar arasında Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Ukrayna Hükümeti Arasında Serbest Ticaret Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna ve Anlaşmanın Eklerine İlişkin Değişikliklerin Cumhurbaşkanınca Doğrudan Onaylanmasına Dair Yetki Verilmesine İlişkin Kanun, Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Avrupa Konseyi İmtiyaz ve Muafiyetleri Umumî Anlaşmasına Ek Üçüncü Protokolün Onaylanmasına Dair 29/8/1961 Tarihli ve 358 Sayılı Kanuna Ek Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasının Kuruluş Anlaşmasında Değişiklik Yapılmasına İlişkin 259 ve 260 Sayılı Guvernörler Kurulu Kararlarının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun ve Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yer aldı.

Yürütme ve idare bölümünde Cumhurbaşkanı Kararları arasında Tuz Gölü Doğal Gaz Depolama Tesisleri Kapasite Artırım Projesinin Yapımı Amacıyla Konya ve Aksaray İlleri Sınırları İçerisinde Yer Alan Bazı Taşınmazların Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar, Hatay İli, Antakya İlçesinde Bulunan Bazı Taşınmazların Yemeniler (Kerhan) Mescidi, Rıfat Ağa Mescidi, Mahremiye Camii ve Habib-i Neccar Camii’nin Yeniden İhyası Amacıyla Vakıflar Genel Müdürlüğü Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar, Evrencik RES Elektrik Üretim Tesisinin Kapasite Artışının Sağlanması Amacıyla Kırklareli İlinde Bulunan Bazı Taşınmazların Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar ve Bazı Taşınmazların Adıyaman, Ardahan, Aydın, Elazığ, Erzurum, Kahramanmaraş, Sinop ve Van İllerinde Meydana Gelen Bazı Afetler Nedeniyle Hak Sahibi Olan Afetzedelerin Barınma İhtiyacının Karşılanması Amacıyla Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar yer aldı. Ayrıca Bitlis İli, Merkez İlçesi, Aşağıkaraboy Köyü ile Mutki İlçesi, Koyunlu Köyü Arası İki İlçe Sınırının Tespitine İlişkin Karar, Amasya, Bingöl, Kastamonu, Kütahya, Manisa, Niğde, Mersin, İstanbul ve Samsun İllerinde Bulunan Bazı Alanların Orman Sınırları Dışına Çıkartılması Hakkında Karar, Ekli I Sayılı Listede Belirtilen Yüksekokul, Fakülte ve Enstitülerin Kurulması, Ekli II Sayılı Listede Belirtilen Yüksekokul, Fakülte ve Enstitülerin Kapatılması ile Ekli III Sayılı Listede Belirtilen Fakültelerin Adlarının Değiştirilmesi Hakkında Karar ve Sürekli Görevle Yurt Dışında Bulunan Memurlara Ödenecek Aylıklara İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar bulunuyor.

Yönetmelikler bölümünde Kooperatif Bilgi Sistemi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Kooperatif ve Üst Kuruluşlarının Denetimine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik ve Ormancılık Faaliyetlerinde Kullanılacak Damga veya Damga Yerine Geçecek İşaretlere Ait Yönetmelik yer alıyor. Ayrıca Tebliğler bölümünde Bakımdan Sorumlu Kuruluş (ECM) Faaliyetlerine Dair Tebliğ yayımlandı.

Yargı bölümünde ise Anayasa Mahkemesinin 27/12/2023 Tarihli ve E: 2020/88, K: 2023/224 Sayılı Kararı, Anayasa Mahkemesinin 30/5/2024 Tarihli ve E: 2023/29, K: 2024/112 Sayılı Kararı, Anayasa Mahkemesinin 30/5/2024 Tarihli ve E: 2023/42, K: 2024/114 Sayılı Kararı, Anayasa Mahkemesinin 30/5/2024 Tarihli ve E: 2023/167, K: 2024/115 Sayılı Kararı, Anayasa Mahkemesinin 2/4/2024 Tarihli ve 2020/22893 Başvuru Numaralı Kararı, Anayasa Mahkemesinin 30/4/2024 Tarihli ve 2020/38588 Başvuru Numaralı Kararı ve Anayasa Mahkemesinin 21/5/2024 Tarihli ve 2022/2251 Başvuru Numaralı Kararı yer aldı.

İlan bölümünde yargı ilanları, artırma, eksiltme ve ihale ilanları ile çeşitli ilanlar bulunuyor. Ayrıca T.C. Merkez Bankasınca belirlenen döviz kurları ve Devlet İç Borçlanma Senetlerinin günlük değerleri yayımlandı.

Bakmadan Geçme