Resmi Gazete'de bugün (05.10.2024)

Resmi Gazete'nin 5 Ekim 2024 tarihli sayısı yayımlandı.

5 Ekim 2024 tarihli ve 32683 sayılı Resmî Gazete yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete’de yer aldı. Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı, İktisadi İşbirliği ve Gelişme Teşkilatı, Pakistan İslam Cumhuriyeti, Lübnan Cumhuriyeti, Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ), Hazine ve Maliye Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türkiye Şeker Fabrikaları nezdindeki atama kararları yayımlandı.

Yapay zekânın kazanımlarına yönelik adımların belirlenmesi, bu alanda hukuki altyapının oluşturulması ve yapay zekâ kullanımının getirdiği risklerin önlenmesine ilişkin tedbirlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis Araştırması Komisyonu kurulmasına dair karar Resmi Gazete'de yer aldı..

Yayımlanan yönetmelikler arasında Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları Yönetmeliğinde yapılan değişiklikler ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Elektrik Mühendisleri Odası Elektrik Yüksek Gerilim Tesisleri İşletme Sorumluluğu Yönetmeliğinde yapılan düzenlemeler yer alıyor. Ayrıca, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi bünyesindeki İklim Değişikliği ve Sürdürülebilirlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği yayımlanırken, Ufuk Üniversitesi’ne ait Sporcu Sağlığı ve Performansı Değerlendirme, Uygulama, Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Merkezi Yönetmeliği yürürlükten kaldırıldı.

Resmî Gazete’nin ilân bölümünde yargı ilânları, artırma ve eksiltme ihaleleri ile çeşitli ilânlar yayımlandı. T.C. Merkez Bankası tarafından belirlenen döviz kurları ve Devlet İç Borçlanma Senetlerinin günlük değerlerine de yer verildi.

Bakmadan Geçme