Resmi Gazete'de bugün (06.08.2024)

Resmi Gazete'nin 6 Ağustos 2024 tarihli sayısı yayımlandı

6 Ağustos 2024 tarihli ve 32624 sayılı Resmî Gazete yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Kararları bölümünde, 4458 sayılı Gümrük Kanunu'nun bazı maddelerinin uygulanmasına ilişkin değişiklik yapıldığı belirtildi. (Karar Sayısı: 8787) Ayrıca, yağlık ayçiçeği tohumu ve ham ayçiçeği yağı ithalatında tarife kontenjanı uygulanmasına dair yeni bir karar da yayımlandı. (Karar Sayısı: 8788)

Yönetmelikler bölümünde ise, Türk öğrencilerin yabancı ülkelerde öğrenimleri hakkında yönetmelik, Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliği ve tütün mamullerinin üretim şekline, etiketlenmesine ve denetlenmesine ilişkin usul ve esaslar hakkında yönetmelikte değişiklikler yapıldı. Ayrıca, sigorta ve reasürans ile emeklilik şirketlerinin sermaye yeterliliklerinin ölçülmesine ve değerlendirilmesine dair yönetmelikte ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Disiplin Yönetmeliğinde de değişiklikler yapıldı.

Tebliğler kısmında, ithalatta haksız rekabetin önlenmesine ilişkin tebliğ (No: 2024/26) ve Gaziray hattında kullanılacak banliyö tren setlerinin tip onay ve tescil kriterlerine ilişkin tebliğ yayımlandı.

Yargı Bölümü'nde ise Anayasa Mahkemesi'nin çeşitli tarih ve başvuru numaralı kararlarına yer verildi.

Son olarak İlân Bölümü'nde yargı ilânları, artırma, eksiltme ve ihale ilânları, ve T.C. Merkez Bankası'nın döviz kurları ile devlet iç borçlanma senetlerinin günlük değerleri duyuruldu.

Bakmadan Geçme