Resmi Gazete'de bugün (07.04.2024)

Resmi Gazete'nin 7 Nisan 2024 tarihli sayısı yayımlandı.

Resmi Gazete'nin 7 Nisan 2024 tarihli sayısı yayımlandı.

Yürütme ve İdare bölümünde, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti ve Gürcistan Hükümeti arasında Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi kapsamındaki gümrük transit işlemlerinin kolaylaştırılmasına yönelik ön veri değişimine ilişkin anlaşmanın onaylanması hakkındaki karar yer alıyor.

Cumhurbaşkanı kararları arasında ise çeşitli enerji iletim hattı projeleri ve maden işletme ruhsatlarına yönelik acele kamulaştırma kararları bulunuyor. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullar ve kurumlar için 2024-2025 eğitim-öğretim yılı için ısınma amacıyla kömür dağıtımına ilişkin karar da Resmi Gazete'de yer aldı.

Yönetmelikler kısmında, sınır yönetimi alanında kurumlararası işbirliği ve koordinasyon hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair bir düzenleme bulunuyor. Ayrıca İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi yönetmeliğinde değişiklik yapıldı.

İlân bölümünde ise yargı ilânları, artırma, eksiltme ve ihale ilânları ile çeşitli ilânlar yer alırken, T.C. Merkez Bankası tarafından belirlenen devlet iç borçlanma senetlerinin günlük değerleri kamuoyuna duyuruldu.

 

Bakmadan Geçme