Resmi Gazete'de bugün (14.09.2024)

Resmi Gazete'nin 14 Eylül 2024 tarihli sayısı yayımlandı.

14 Eylül 2024 tarihli ve 32662 sayılı Resmî Gazete'de Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Cumhurbaşkanı kararı başta olmak üzere çeşitli kararlar yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan kararlar Resmi Gazete’de yayımlandı:

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı: Türkiye Petrolleri A.O. Genel Müdürlüğü'ne Ahmet Berat Çonkar, Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. Genel Müdürlüğü'ne Kerim Taşkıran ve Muhammed Talha Pamukçu atandı.

- Kültür ve Turizm Bakanlığı: Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu görevden alındı, yerine Erhan Karakaya getirildi. Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne Hakan Doğanay, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Başkan Yardımcılığına Murat Kazancı atandı.

- Milli Eğitim Bakanlığı: Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu görevden alındı, yerine Muhammet Bilal Macit atandı.

- Milli Savunma Bakanlığı: Bakan Yardımcısı Celal Sami Tüfekci görevden alındı, yerine Musa Heybet getirildi.

- Sağlık Bakanlığı: Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz görevden alındı, yerine Yasin Ayfer Erkoç atandı.

- Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı: Bakan Yardımcılığına Muhammet Kasım Gönüllü, Milli Teknoloji Genel Müdür Yardımcılarına Emre Dabak atandı.

- TÜBİTAK: Başkanlığa Prof. Dr. Orhan Aydın, Başkan Yardımcılığına Prof. Dr. Mesut Güner, Yönetim Kurulu Üyeliğine Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil atandı.

- Orman Genel Müdürlüğü: Genel Müdür Yardımcılıklarına Muhammed Salih Çetiner, Mustafa Özkaya ve İbrahim Yüzer, Antalya Orman Bölge Müdürlüğü'ne Zafer Derince atandı.

- Rekabet Kurulu: Üye Berat Uzun görevden alındı, yerine Rıdvan Duran atandı.

- Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı: Çeşitli genel müdürlük ve başkanlıklarına yeni atamalar yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı teşkilat yapısında değişiklik yapan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, 163 numarayla duyuruldu. Ayrıca, transfer fiyatlandırması yoluyla örtülü kazanç dağıtımı ve Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonu’na dair iki önemli karar da yayımlandı. Bu kararlarla birlikte, bazı mallara uygulanan özel tüketim vergisi oranlarında değişiklikler yapıldığı belirtildi.

Yönetmelikler başlığı altında ise ise Türk Silahlı Kuvvetleri ve Jandarma'nın besleme desteği ihtiyaçlarıyla ilgili bir yönetmelik değişikliği dikkati çekti.

Ayrıca tarım ürünleri lisanslı depoculuk ve Aydın Adnan Menderes Üniversitesi lisansüstü eğitim-öğretim yönetmeliğinde de değişiklikler yapıldı. 

Yargı bölümünde ise Yargıtay 9. Hukuk Dairesi'ne ait kararlar yayımlandı.

Bakmadan Geçme