Resmi Gazete'de bugün (15.09.2024)

Resmi Gazete'nin 15 Eylül 2024 tarihli sayısı yayımlandı.

15 Eylül 2024 tarihli ve 32663 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararlarına göre, İstanbul Endüstri ve Ticaret Serbest Bölgesi'nin DESBAŞ tarafından kurulup işletilme süresi uzatıldı. Ayrıca Kırşehir'in Mucur ilçesindeki Seyfe Gölü Tabiatı Koruma Alanı'nın sınırları yeniden belirlendi. Bunun yanı sıra, Taş Tepeler Projesi kapsamında arkeolojik kazılar için bazı taşınmazların Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Resmî Gazete'de yayımlanan diğer kararlar arasında, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na ait kararlar da yer aldı. Özelleştirme kararlarının sayıları 8963 ile 8967 arasında değişirken, yönetmelikler ve tebliğler de dikkat çekti. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nde hidrojen teknolojileri üzerine yeni bir araştırma merkezi kurulurken, Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nin İngilizce hazırlık programına ilişkin yeni bir yönetmelik yayımlandı. Ayrıca, Ulusal Meslek Standartlarına dair tebliğlerde çeşitli değişiklikler yapıldığı duyuruldu.

Resmî Gazete'nin yargı ilanları, artırma, eksiltme ve ihale ilanları ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından belirlenen devlet iç borçlanma senetlerinin günlük değerleri de ilânlar bölümünde yer aldı.

Bakmadan Geçme