Resmi Gazete'de bugün (17.07.2024)

Resmi Gazete'nin 17 Temmuz 2024 tarihli sayısı yayımlandı.

17 Temmuz 2024 Tarihli ve 32604 sayılı Resmî Gazete Yayımlandı.

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti arasında imzalanan İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması'nın onaylanmasına dair karar (Karar Sayısı: 8729) gazetede yer aldı.

Ayrıca Karabük ilinde bulunan bir alanın Kardemir Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından özel endüstri bölgesi olarak ilan edilmesine ilişkin karar (Karar Sayısı: 8730) da dikkat çekti. Orman Genel Müdürlüğü'nün taşra teşkilatında yeni orman havacılık işletme müdürlükleri kurulmasına yönelik karar (Karar Sayısı: 8731) ile Amasya, Balıkesir, Kastamonu, Manisa, Muğla, Samsun, Sinop ve Sivas illerinde bazı alanların orman sınırları dışına çıkarılması hakkında karar (Karar Sayısı: 8732) da yayımlandı.

Enerji alanında önemli kararlar da alınırken, 154 kV KOSKİ GES TM (Alibeyhöyüğü-Alakova) projesi kapsamındaki taşınmazların acele kamulaştırılmasına ilişkin karar (Karar Sayısı: 8733) ile 154 kV Karacadağ OSB-Diyarbakır-4 enerji iletim hattı projesi kapsamındaki bazı taşınmazların acele kamulaştırılması (Karar Sayısı: 8734) konularına da yer verildi. Benzer şekilde, diğer enerji iletim hattı projeleri için de kamulaştırma kararları (Karar Sayıları: 8735, 8736) alındı.

Yönetmeliklerde ise Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Teşkilat Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldığı ve İller Bankası Anonim Şirketi İnsan Kaynakları Yönetmeliği'nde de güncellemeler yapıldığı belirtildi. Ayrıca, çay üreticilerini ilgilendiren gelir kaybı tazminatına dair tebliğde değişiklik yapılmasına ilişkin (Tebliğ No: 2024/19) bilgi verildi. Gayrimenkul Yatırım Fonlarına ilişkin esaslarda da güncellemeler yapıldı.

Anayasa Mahkemesi'nin 29 Şubat 2024 tarihli kararı da yayımlanan belgeler arasında yer alırken, ilân bölümünde yargı ilânları, artırma, eksiltme ve ihale ilânlarına da yer verildi. T.C. Merkez Bankası tarafından belirlenen döviz kurları ve devlet iç borçlanma senetlerinin günlük değerleri de ilân edildi.

Bakmadan Geçme