Resmi Gazete'de bugün (19.10.2024)

Resmi Gazete'nin 19 Ekim 2024 tarihli sayısı yayımlandı.

19 Ekim 2024 tarihli ve 32697 sayılı Resmî Gazete yayımlandı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Atama kararları, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı gibi önemli bakanlıkları kapsıyor. Ayrıca, Devlet Denetleme Kurulu, Yükseköğretim Kurulu, Rekabet Kurumu ve Türkiye İstatistik Kurumu gibi bağımsız kamu kurumlarında da atamalar gerçekleştirildi.

Ayrıca kamu kurumlarının ürettikleri bazı mal ve hizmetlerden ücretsiz veya indirimli olarak faydalanacakların tespitine ilişkin bir karar da yayımlandı. Bu karar, kamu hizmetlerinden faydalanacak kişilerin belirlenmesine yönelik düzenlemeleri içeriyor.

Balıkesir ve Muğla illerindeki bazı taşınmazların acele kamulaştırılması ve doğal sit alanlarının koruma statüsünün yeniden değerlendirilmesiyle ilgili kararlar da gazetede yer aldı.

Resmî Gazete’de yayımlanan yönetmelikler arasında, jeotermal enerji kaynağına dayalı elektrik üretimi başvurularının teknik değerlendirmesine ilişkin düzenlemeler ve polis meslek eğitim merkezleri ile polis meslek yüksekokulları giriş yönetmeliklerinde yapılan değişiklikler dikkat çekti.

Bakmadan Geçme