Resmi Gazete'de bugün (20.07.2024)

Resmi Gazete'nin 20 Temmuz 2024 tarihli sayısı yayımlandı.

20 Temmuz 2024 tarihli ve 32607 sayılı Resmi Gazete yayınlamdı.

Yasama bölümünde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50. yıl dönümüne dair kararı yer aldı.  Yürütme ve idare bölümünde ise Cumhurbaşkanlığına, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın vekâlet etmesine dair tezkere yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın KKTC ziyareti dolayısıyla 20 Temmuz'da Cumhurbaşkanlığına Yılmaz vekalet edecek.

Yönetmelikler arasında Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı İzleme Komitesinin teşekkülü ve çalışma esasları hakkında yönetmelik, Kooperatifçilik Proje Destek Yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Disiplin Amirleri Yönetmeliği ve Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü personeli görevde yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliği bulunuyor.

Tebliğler kısmında ise Yurt Dışında Yerleşik Vatandaşlar Mevduat ve Katılım Sistemi (YUVAM) Hesapları hakkında tebliğde ve Zorunlu Karşılıklar hakkında tebliğde değişiklik yapılmasına dair yeni düzenlemeler yer aldı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun 18 Temmuz 2024 tarihli ve 12754 sayılı kararı da Kurul Kararları arasında bulunuyor.

Yargı bölümünde Danıştay Vergi Dava Daireleri Kurulu'nun 2024/2 esas ve 2024/7 karar sayılı kararı yayımlandı. İlan bölümünde ise yargı ilanları, artırma, eksiltme ve ihale ilanları ile çeşitli ilanlar yer alıyor. Ayrıca T.C. Merkez Bankası tarafından belirlenen döviz kurları ve Devlet İç Borçlanma Senetlerinin günlük değerleri de Resmî Gazete’de ilan edildi. 

Bakmadan Geçme