Resmi Gazete'de bugün (20.09.2024)

Resmi Gazete'nin 20 Eylül 2024 tarihli sayısı yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Kararları, yönetmelikler, tebliğler ve ilanların yer aldığı 20 Eylül 2024 tarihli ve 32668 sayılı Resmî Gazete’de polyester elyaf ithalatına yönelik korunma önlemi, ithalatta ilave gümrük vergisi değişiklikleri ve çeşitli kamu kurumlarına ait düzenlemeler yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Kararları kapsamında, polyester elyaf ithalatına korunma önlemi uygulanmasına ilişkin karar yürürlüğe girdi (Karar Sayısı: 8988). Karara göre, polyester elyaf ithalatına yönelik yeni düzenlemeler yerli üreticiyi korumayı hedefliyor. Ayrıca, ithalatta ilave gümrük vergisi uygulanmasına dair kararda değişiklik yapılarak (Karar Sayısı: 8989) çeşitli ürünlerde ek vergilerin artırılması kararlaştırıldı.

Anastasiapolis Antik Kenti’nde restorasyon çalışmaları için kamulaştırma yapılacak. Muğla'nın Bodrum ilçesi Mazı Mahallesi'nde bulunan bazı taşınmazların, antik kentteki yapı kalıntılarının ortaya çıkarılması ve restorasyonun gerçekleştirilebilmesi amacıyla acele kamulaştırılmasına karar verildi (Karar Sayısı: 8990).

Yükseköğretimde yapılan düzenlemelerle bazı fakülte ve enstitülerin kurulması, bazılarının ise kapatılması kararlaştırıldı. Uşak Üniversitesi Rektörlüğü'ne bağlı İslami İlimler Fakültesi’nin adı İlahiyat Fakültesi olarak değiştirildi (Karar Sayısı: 8991).

Hitit Üniversitesi’ne ait önlisans ve lisans eğitim-öğretim ve sınav yönetmeliğinde yapılan değişiklik, 20 Eylül 2024 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yayımlanan tebliğler arasında, bazı elektrikli araçların ithaline ilişkin düzenlemeler (Tebliğ No: 2024/22) ve yağlık ayçiçeği tohumu ile ham ayçiçeği yağı ithalatında tarife kontenjanı uygulanmasına dair kararlar yer aldı. Ayrıca, ithalatta korunma önlemlerine ilişkin düzenlemelerde de değişiklik yapıldı.

İlan bölümünde ise artırma, eksiltme ve ihale ilanları ile T.C. Merkez Bankası tarafından belirlenen döviz kurları ve Devlet İç Borçlanma Senetleri'nin günlük değerleri de yer aldı.

 

Bakmadan Geçme