Resmi Gazete'de bugün (21.09.2024)

21 Eylül 2024 tarihli Resmi Gazete yayımlandı.

21 Eylül 2024 tarihli ve 32669 sayılı Resmî Gazete'de, 21 Eylül 2024 tarihli atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına ilişkin atama ve görevden alma kararları yayımlandı, bazı üniversitelere rektör ataması yapıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti arasında sağlık ve tıp bilimleri alanlarında iş birliğine dair anlaşma yayımlandı. Ayrıca Cumhurbaşkanlığına, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın vekâlet edeceği tezkere yer aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 21-26 Eylül 2024 tarihlerindeki ABD ziyareti boyunca Cumhurbaşkanlığına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz vekalet edecek.

Enerji kaynaklarının kullanımında verimliliği artırmaya yönelik yönetmelikte değişiklik yapılırken, Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi Genel Tebliği ve zorunlu karşılıklar hakkında tebliğde güncellemeler gerçekleştirildi. Girişim Sermayesi Yatırım Fonlarına ilişkin esaslarda değişiklik yapılmasına dair tebliğ de yayımlandı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun 19 Eylül 2024 tarihli kararına yer verilen gazetenin ilân bölümünde ise artırma, eksiltme ve ihale ilanlarının yanı sıra T.C. Merkez Bankası tarafından belirlenen döviz kurları ve devlet iç borçlanma senetlerinin günlük değerleri açıklandı. Resmî Gazete'nin mobil uygulaması Android ve Apple marketlerde "T.C. Resmî Gazete" adıyla indirilebilir durumda.

 

Bakmadan Geçme