Resmi Gazete'de bugün (23.07.2024)

23 Temmuz 2024 tarihli Resmî Gazete yayımlandı.

23 Temmuz 2024 tarihli ve 32610 Sayılı Resmî Gazete yayımlandı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi mevzuat ve bildirimlerinin yer aldığı gazetenin bu sayısında, yürütme ve idare bölümü, yönetmelik, tebliğ ve ilanlar olmak üzere çeşitli başlıklar bulunuyor.

Yönetmelikler ve tebliğlerin yer aldığı yürütme ve idare bölümünde, Erciyes Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik dikkat çekiyor. Bu yönetmelik ile üniversitenin eğitim ve öğretim süreçlerinde bazı değişiklikler yapılması öngörülüyor.

Ayrıca, İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğ (No: 2024/22) de bu bölümde yer alıyor. Söz konusu tebliğ, ithalat süreçlerinde yaşanan haksız rekabetin önüne geçilmesini amaçlıyor ve bu alandaki düzenlemeleri içeriyor.

İlan bölümünde, yargı ilanları, artırma, eksiltme ve ihale ilanları ile çeşitli ilanlar yer alıyor. Yargı ilanları kısmında, mahkemeler tarafından yapılan duyurular ve bildirimler bulunuyor. Artırma, eksiltme ve ihale ilanları kısmında ise kamu kurumları tarafından yapılan ihale duyuruları yer alıyor.

Çeşitli ilanlar bölümünde ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından belirlenen döviz kurları ve Devlet İç Borçlanma Senetlerinin (DİBS) günlük değerleri gibi ekonomik göstergelere dair bilgiler bulunuyor.

Resmî Gazete’nin 07.02.1921 tarihinden itibaren yayımlanan tüm sayılarına erişim imkanı bulunuyor. Bu sayede, vatandaşlar ve ilgililer, geçmiş tarihlerde yayımlanan mevzuat ve bildirimlere kolayca ulaşabiliyor.

 

Bakmadan Geçme