Resmi Gazete'de bugün (25.07.2024)

Resmi Gazete'nin 25 Temmuz 2024 tarihli sayısı yayımlandı.

25 Temmuz 2024 tarihli ve 32612 sayılı Resmî Gazete yayımlandı.

 Gazetede, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin tatil ve aravermesi sırasında Anayasa Komisyonu ile Karma Komisyon'un çalışabilmesine ilişkin kararlar yayımlandı. Ayrıca yürütme ve idare bölümünde, çeşitli yönetmeliklerde yapılan değişiklikler ve yeni yönetmelikler yer aldı. Bu kapsamda, Taşınmaz Malların Sınırlandırma, Tespit ve Kontrol İşleri Hakkındaki Yönetmelik ile Spor Federasyonları Yönetmeliği'nde değişiklikler yapıldı. Elektrik Piyasası Kapasite Mekanizması ve Organize Sanayi Bölgeleri ile Endüstri Bölgelerinin elektrik piyasası faaliyetlerine dair yönetmelikler de güncellendi.

Tebliğler bölümünde ise Dış Ticaret Sermaye Şirketlerine ilişkin kararlar ve ithalatta gözetim uygulamalarına dair tebliğler bulunuyor. Ayrıca akaryakıt haricinde kalan petrol ürünlerinin teminine ilişkin usul ve esaslarda yapılan değişiklikler de bu bölümde yer aldı. IQ Money Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para A.Ş.’nin faaliyet izninin iptal edilmesi kararı kaldırılırken, N Kolay Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşu A.Ş.’nin faaliyet izni kapsamı genişletildi ve Qpay Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş.’ye elektronik para kuruluşu olarak faaliyet izni verildi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun 18 Temmuz 2024 tarihli ve 12753 sayılı kararı da kurullar bölümünde yayımlandı. İlanlar bölümünde ise yargı ilanları, artırma, eksiltme ve ihale ilanları ile çeşitli ilanlar yer alıyor. Ayrıca T.C. Merkez Bankası tarafından belirlenen döviz kurları ve Devlet İç Borçlanma Senetlerinin günlük değerleri de gazetede yayımlandı.

Bakmadan Geçme