Resmi Gazete'de bugün (26.07.2024)

Resmi Gazete'nin 26 Temmuz 2024 tarihli sayısı yayımlandı.

26 Temmuz 2024 tarihli ve 32613 Sayılı Resmî Gazete yayımlandı. 

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan geniş çaplı atama ve görevden alma kararları yer aldı. Sağlık Bakanlığında bir bakan yardımcısı, dört genel müdür ve bir başkan görevden alındı ve yerlerine yeni atamalar yapıldı. Hacettepe, Dokuz Eylül, Anadolu, Bingöl, Nevşehir Hacıbektaş, Selçuk, Mudanya, İstanbul Nişantaşı, İstanbul Kent, Ostim Teknik ve Özyeğin Üniversitelerinde rektörlük atamaları gerçekleştirildi. Ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ve Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi'nde de üst düzey atamalar ve görevden almalar yapıldı. Sudan Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine yeni bir atama gerçekleştirildi.

 Yasama bölümünde, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Türk Yatırım Fonu arasında ev sahibi ülke anlaşmasının onaylanmasına dair kanun, bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti arasında sağlık ve tıp bilimleri alanlarında iş birliğine dair anlaşmanın onaylanmasına dair kanun yer aldı.

Yürütme ve idare bölümünde, 2024-2026 yıllarında yapılacak hayvancılık desteklemelerine ilişkin karar, finansal kurumlar birliği statüsünde değişiklik yapılmasına dair karar, Konya ilinde kurulacak Mavi HES yardımcı kaynak GES elektrik üretim tesisi için gerekli olan bazı taşınmazların acele kamulaştırılması hakkında karar, Adapazarı ve Karacabey kompresör istasyonu projelerinin gerçekleştirilmesi amacıyla bazı taşınmazların Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar ve Afyonkarahisar ili Şuhut ilçesi sınırları içerisinde bulunan IV. grup maden işletme ruhsatlı sahada, ruhsata konu maden üretimine devam edilebilmesi için bazı taşınmazların Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar yayımlandı. Ayrıca, özelleştirme idaresi başkanlığı ile ilgili çeşitli kararlar da yer aldı.

Yönetmelikler arasında, konutların turizm amaçlı kiralanması faaliyetlerinin düzenlenmesine ilişkin yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, seyahat acentaları yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, ahşap ambalaj malzemelerinin ısıl işleme tabi tutulması ve işaretlenmesine dair yönetmelik ve ticari hava taşıma işletmeleri yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik bulunuyor. Tebliğler kısmında ise konutların turizm amaçlı kiralanmasını sağlayan aracı hizmet sağlayıcılarının bakanlığa yapacakları bildirimlere ilişkin tebliğ, dijital dönüşüm destek programı uygulama esaslarına ilişkin tebliğ, öncelikli ürün listesi tebliğinde değişiklik yapılmasına dair tebliğ, teknoloji odaklı sanayi hamlesi programı uygulama esasları tebliğinde değişiklik yapılmasına dair tebliğ, yeşil dönüşüm destek programı uygulama usul ve esasları tebliği ve ithalatta kota ve tarife kontenjanı idaresine ilişkin tebliğ yer aldı.

Kurul kararlarında, devlet muhasebesi standartları ile ilgili çeşitli kararlar yayımlanırken, yargı bölümünde Yargıtay'ın 2, 3, 5, 6, 9, 10 ve 12. hukuk dairelerine ait kararlar açıklandı. İlan bölümünde ise artırma, eksiltme ve ihale ilanları, çeşitli ilanlar ve T.C. Merkez Bankası tarafından belirlenen döviz kurları ile devlet iç borçlanma senetlerinin günlük değerleri duyuruldu.

Bakmadan Geçme