Resmi Gazete'de bugün (26.09.2024)

Resmi Gazete'nin 26 Eylül 2024 tarihli sayısı yayımlandı.

26 Eylül 2024 tarihli ve 32674 sayılı Resmî Gazete'de, çeşitli yönetmelik, tebliğ ve ilanlar yer aldı.

Resmî Gazete’de, Yürütme ve İdare Bölümü kapsamında "Meslek Yüksekokulları Koordinasyon Kuruluna Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik" ile "Yükseköğretim Eğitim Programları Danışma Kuruluna Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik" yayımlandı. Ayrıca "Gelir Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 318)’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 325)" ve "Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 569)" de yürürlüğe girdi.

Özellikle 2024-2025 eğitim ve öğretim yılı için Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya illeri ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde özel okullarda öğrenim gören öğrencilere yönelik eğitim ve öğretim desteği verilmesine dair tebliğ dikkat çekti. Ayrıca bitkisel üretime yönelik desteklemeler ve bazı tarımsal desteklemelere ilişkin ödeme yapılmasına dair tebliğler yayımlandı.

Gazetenin ilân bölümünde ise yargı ilânları, artırma ve ihale duyuruları, T.C. Merkez Bankasınca belirlenen döviz kurları ve devlet iç borçlanma senetlerinin günlük değerleri yayımlandı.

Bakmadan Geçme