Resmi Gazete'de bugün (28.07.2024)

Resmi Gazete'nin 28 Temmuz 2024 tarihli sayısı yayımlandı.

28 Temmuz 2024 tarihli ve 32615 sayılı Resmî Gazete yayımlandı.

 Gazetenin yasama bölümünde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) kararlarına yer verildi. 1423 sayılı kararla Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Somali'nin terörizm, deniz haydutluğu, yasadışı balıkçılık, kaçakçılık ve diğer tehditlere karşı güvenliğini sağlamak amacıyla görevlendirilmesine dair TBMM kararı yayımlandı. Bu karar, Somali ile Türkiye arasında akdedilen milletlerarası anlaşmalar kapsamında alındı. Bu kapsamda Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları Somali’nin deniz yetki alanları dahil olmak üzere belirlenen bölgelerde görevlendirilecek. Gerekli düzenlemeler Cumhurbaşkanı tarafından yapılacak ve bu izin iki yıl süreyle geçerli olacak.

Aynı bölümde yer alan 1424 sayılı kararda ise İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ABD Kongresinde yaptığı konuşma ele alındı. 

TBMM Genel Kurulu'nda İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki hitabını kınayan bir tezkereye ilişkin "1424 İsrail Başbakanı Netanyahu’nun ABD Kongresinde Konuşması Hakkında Karar" da Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Yürütme ve idare bölümünde çeşitli üniversitelerle ilgili yönetmelik değişiklikleri dikkati çekti. Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin ön lisans ve lisans eğitim-öğretim yönetmeliğinde, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nin lisansüstü eğitim-öğretim yönetmeliğinde, İstanbul Üniversitesi Şişli Sağlık Yüksekokulu'nun lisans öğretim ve sınav yönetmeliğinde, Kocaeli Üniversitesi'nin lisansüstü eğitim ve öğretim yönetmeliğinde, Yozgat Bozok Üniversitesi'nin ön lisans ve lisans eğitim-öğretim ve sınav yönetmeliğinde değişiklikler yapıldı.

Tebliğler bölümünde ise 2024/11 ve 2024/13 sayılı tebliğlerle Ulusal Meslek Standartlarına dair değişiklikler yayımlandı. 

İlan bölümünde ise yargı ilanları, artırma, eksiltme ve ihale ilanları ile çeşitli ilanlar yer aldı. T.C. Merkez Bankasınca belirlenen Devlet İç Borçlanma Senetlerinin günlük değerleri de bu bölümde ilan edildi. 

Resmî Gazete’nin 07.02.1921 tarihinden itibaren yayımlanan tüm sayılarına erişim imkânı sunulmakta.

Bakmadan Geçme