Resmi Gazete'de bugün (28.08.2024)

Resmi Gazete'nin 29 Ağustos 2024 tarihli sayısı yayımlandı.

29 Ağustos 2024 tarihli ve 32647 sayılı Resmî Gazete yayımlandı.

Cumhurbaşkanı kararları arasında, 2025-2027 yıllarında yapılacak bitkisel üretime yönelik desteklemeler ile diğer bazı tarımsal desteklemelere ilişkin karar dikkati çekiyor. Ayrıca yatırımlarda devlet yardımları hakkında değişiklik yapan karar ve Zonguldak İli, Ereğli İlçesi'nde bulunan alanın Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. tarafından Zonguldak Özel Endüstri Bölgesi olarak ilan edilmesine ilişkin karar  da yayımlandı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin çeşitli kararlarıyla listelenen kişi, kuruluş veya organizasyonların malvarlıklarının dondurulması hakkında yapılan değişiklik  ve Irak Cumhuriyeti vatandaşlarının Türkiye’ye yapacakları turistik amaçlı seyahatlerde vize muafiyeti sağlanmasına ilişkin karar da Resmî Gazete’de yer aldı.

Yönetmelikler kısmında ise, Turizm Tesislerinin Niteliklerine İlişkin Yönetmelikte değişiklik ve Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinde değişiklik gibi önemli düzenlemeler bulunuyor. Ayrıca, Çiftçi Kayıt Sistemi, Demiryolu İşletmeciliği ve Gemiadamları Yönetmeliklerinde yapılan değişiklikler de dikkatiçekiyor.

İlanlar bölümünde ise, yargı ilanları, artırma, eksiltme ve ihale ilanları, çeşitli ilanlar, T.C. Merkez Bankasınca belirlenen döviz kurları ve devlet iç borçlanma senetlerinin günlük değerleri yer alıyor.

Bakmadan Geçme