Resmi Gazete'de bugün (31.08.2024)

Resmi Gazete'nin 31 Ağustos 2024 tarihli sayısı yayımlandı.

31 Ağustos 2024 tarih ve 32648 sayılı Resmî Gazete yayımlandı.

Cumhurbaşkanlığı tarafından Resmi Gazete’de yayımlanan 162 numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile üst kademe kamu yöneticileri ve kamu kurum ve kuruluşlarındaki atama usullerine dair düzenlemelerde değişiklik yapıldı. Bu değişikliklerin kamu yönetiminde verimliliği artırması hedefleniyor.

Ayrıca 8892 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile şehir içi raylı ulaşım sistemleri ve metroların Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından üstlenilmesi, devralınması ve tamamlanmasını müteakip devri ile ilgili şartlarda değişiklik yapıldı. Bu düzenlemenin, büyükşehirlerdeki toplu taşıma altyapısının iyileştirilmesine katkı sağlaması bekleniyor.

Bunun yanı sıra, çeşitli illerde enerji üretim tesisleri için acele kamulaştırma kararları alındı. Erzincan, Mardin, Van, Nevşehir ve Ankara’da kurulacak elektrik üretim tesisleri için ilgili taşınmazların Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından acele kamulaştırılması kararlaştırıldı. Ayrıca Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) tarafından gerçekleştirilecek enerji iletim hattı projeleri kapsamında, Lapseki ve Gemlik-İzmit bölgelerindeki taşınmazlar için de acele kamulaştırma kararları alındı.

İzmir ilinde bulunan bazı alanların orman sınırları dışına çıkartılması, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile ilgili kararlar ve proje bazlı devlet yardımlarının yürürlükten kaldırılması gibi önemli düzenlemeler de Resmi Gazete’de yer aldı.

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'nin 563 numaralı tebliği yayımlandı ve bazı malvarlıklarının dondurulması ile kaldırılmasına ilişkin kararlar alındı.

Resmi Gazete’de ayrıca artırma, eksiltme ve ihale ilanları ile T.C. Merkez Bankası tarafından belirlenen döviz kurları ve devlet iç borçlanma senetlerinin günlük değerlerine dair bilgiler de yer aldı.

Bakmadan Geçme