• Haberler
  • Memur
  • Saadet Partisi: TÜİK'in koridorlarındaki ütopya aziz milletimizin distopyası haline geldi

Saadet Partisi: TÜİK'in koridorlarındaki ütopya aziz milletimizin distopyası haline geldi

Saadet-Gelecek Partisi'nin grup toplantısında TÜİK'e sert eleştiriler yönelten Sabri Tekir, enflasyon verilerini 'halk için manipülasyon' olarak nitelendirirken, Ahmet Davutoğlu ise dış politika ve iç siyasetteki gelişmelere karşı sert bir duruş sergiledi.

Saadet-Gelecek Partisi'nin ortak grup toplantısında Saadet Partisi Grup Başkanvekili Sabri Tekir, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon verilerine sert eleştiriler yönelterek, "Memurun, asgari ücretlinin alacağı zam oranlarını etkileyen bu rakamların gerçekleri yansıtmadığını düşünürsek, vicdanını yitirmiş bir manipülasyon olarak değerlendirilebilir mi? TÜİK’in koridorlarındaki ütopya aziz milletimizin distopyası haline gelmiştir" dedi.

Sabri Tekir, toplantıda ekonomi politikaları ve sosyo-ekonomik durum üzerine yapılan değerlendirmelerde bulundu. Son dönemde artan enflasyonun halk üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çeken Tekir, "Saray'ın koridorlarında gezenler halkın sofrasına sırtlarını dönmüştür. Mutfaklardan yükselen ateşler vardır, haneleri temelden sarsan yoksulluk vardır. İktidar ve yandaşlarının dışında kalan milyonlarca insanımızın belini büken krizlerle karşı karşıyayız" şeklinde konuştu.

Toplantıda ayrıca, geçen hafta Kayseri ve Suriye'de yaşanan olaylar ile ilgili de görüşler dile getirildi. Tekir, Suriye'deki krizin Türkiye'ye etkilerini değerlendirerek, "Güney sınırımızda, güven ve huzurun sağlanması gerekmektedir. Milyonlarca mülteci kardeşimizin can ve mal güvenliği temin edilerek anavatanlarına dönmesinin sağlanması gerekmektedir. Zordur ama imkansız değildir" ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise toplantıda Srebrenitsa soykırımının 29. yıl dönümüne değinerek uluslararası ilişkilerde yaşanan gelişmeleri ve Türkiye'nin dış politika duruşunu eleştirdi. Davutoğlu, Türkiye'deki siyasi atmosferin manipülasyonlarına da dikkat çekerek, "Gelecek Partisi'ne yönelik algı operasyonları yapılmaktadır. Siyasi ahlak, şeffaflık ve adalet ilkelerimizden asla taviz vermeyeceğiz" dedi.

Toplantıda, ekonomik kriz, tarım politikaları ve uluslararası ilişkilerdeki gelişmeler üzerine yapılan tartışmaların ardından, Türkiye'nin iç ve dış politika vizyonuna ilişkin kararlılık vurgusu yapıldı.

---

Bakmadan Geçme