• Haberler
  • Aktüel
  • Sabancı Üniversitesi'nde Türk öğrencilere yabancılardan fazla ücret şoku

Sabancı Üniversitesi'nde Türk öğrencilere yabancılardan fazla ücret şoku

Sabancı Üniversitesi'nde yeni dönem için belirlenen ücretler, Türk öğrencilerin yabancı öğrencilerden 9 bin dolar daha fazla ödeyecek olması nedeniyle büyük tepki çekti. Öğrenciler, 'Vatandaşlık bedeli 9 bin dolar' ve 'Holding değil üniversite' sloganlarıyla protesto düzenledi.

Sabancı Üniversitesi, yeni eğitim-öğretim dönemi için belirlediği yüksek okul ücretleri ve yabancı öğrencilere sağlanan fiyat avantajları ile gündemde.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, üniversite yönetiminin aldığı karara göre, Türk öğrenciler yabancı öğrencilerden 9 bin dolar daha fazla ücret ödeyecek.

Son dönemde vakıf üniversitelerinin ticarethane haline geldiği eleştirileri sürerken, öğrenciler yüksek ücretleri protesto etmeye devam ediyor. Sabancı Üniversitesi'nin yıllık öğretim ücretlerini 18 bin 950 dolardan 35 bin dolara çıkarması büyük tepki topladı. Bu artışın ardından Türk öğrencilerin yabancı öğrencilerden 9 bin dolar fazla ödeyeceği iddiası, öğrenci protestolarını da beraberinde getirdi.

Öğrenciler, üniversite tanıtım günlerinde düzenledikleri eylemlerde "Vatandaşlık bedeli 9 bin dolar" ve "Holding değil üniversite" gibi dövizler taşıyarak tepkilerini dile getirdi. Öğrenciler, adil bir ücret politikası talep ederek protestolarına devam edeceklerini belirtti.

Bakmadan Geçme