• Haberler
  • İşçi
  • Sağlık çalışanları her ay sabit kalmak koşuluyla en fazla yüzde 15 vergi kesintisi istedi

Sağlık çalışanları her ay sabit kalmak koşuluyla en fazla yüzde 15 vergi kesintisi istedi

Ankara'da 'Vergide adalet istiyoruz' talebiyle ortak bir açıklama yapıldı.

Ankara Tabip Odası, Birlik ve Dayanışma Sendikası, Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası (Dev Sağlık-İş) ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şubesi, "Vergide adalet istiyoruz" talebiyle ortak bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Yılın ilk ayından itibaren düşük düzeyde tutulan vergi dilimleri nedeniyle ücretlerimizden yüksek vergi kesintileri yıl sonuna doğru yüzde 35 civarına çıkıyor. Bu adaletsiz ve eşitsiz vergi uygulamasına karşılık her ay sabit kalmak koşuluyla en fazla yüzde 15 vergi kesinti oranlarının hayata geçirilmesi talebinde ısrarlıyız" ifadesine yer verildi.

Ankara Tabip Odası, Birlik ve Dayanışma Sendikası, Dev Sağlık-İş ve SES Ankara Şubesi tarafından yapılan açıklamada, yeni vergi kanununun halkın sırtına yeni vergiler yüklediği belirtildi. Açıklamada, "Sağlık çalışanları Türkiye’nin dört bir yanında Aile Sağlığı Merkezleri önlerinde, hastane bahçelerinde, vergi dairelerinin kapısında 22 haftadır 'Vergide Adalet İstiyoruz' sloganlarını yükseltiyor" denildi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in vergide adaleti sağlama sözüne rağmen, TBMM’ye getirilen yeni vergi kanununun halkın sırtına yeni vergiler yüklediği ifade edildi. TÜİK’in düşük gösterdiği enflasyon oranlarının gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, yoksullaşan ücretli kesimin nefes alacak hali kalmadığı vurgulandı.

Artan vergi yükü karşısında asgari yaşam koşullarını sağlamak zorlaşmıştır. Hükümetin yüksek vergi aldığı bu durumun böyle devam edemeyeceği açıkça belirtilmiştir. Halkın ekonomik taleplerinin büyümesine engel olunamayacağı ifade edildi. Yılın ilk ayından itibaren düşük düzeyde tutulan vergi dilimleri nedeniyle ücretlerden yüksek vergi kesintileri yılsonuna doğru yüzde 35 civarına çıkıyor. Bu adaletsiz ve eşitsiz vergi uygulamasına karşılık her ay sabit kalmak koşuluyla en fazla yüzde 15 vergi kesinti oranlarının hayata geçirilmesi talep edildi.

Eyleme katılma çağrısı yapılarak, Türkiye’nin dört bir yanında ağır yoksulluk altında yaşayan tüm halk, "Vergide ve Gelirde Adalet" için 22 haftadır Çarşamba günleri süren eylemlere katılmaya ve mücadeleyi büyütmeye davet edildi.

Bakmadan Geçme