• Haberler
  • Memur
  • Sağlık çalışanlarının güvenliği için harekete geçilmesi çağrısı

Sağlık çalışanlarının güvenliği için harekete geçilmesi çağrısı

Sinop'un Boyabat ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden sağlık çalışanları için Hekim Birliği Sendikası, güvenli çalışma koşullarının sağlanması çağrısında bulundu.

Sinop’un Boyabat ilçesinde meydana gelen trafik kazasında iki hekim, bir hizmet aracı şoförü ve bir vatandaş hayatını kaybetti. Hekim Birliği Sendikası Yönetim Kurulu, bu tür trajik olayların tekrar yaşanmaması için sağlık çalışanlarının hak ettiği güvenli çalışma koşullarının sağlanması gerektiğini belirtti. 

Hekim Birliği Sendikası'nın yaptığı açıklamada, geçici görevlendirme ile Boyabat ilçesine gitmekte olan iki meslektaşlarının ve araç şoförünün hayatını kaybettiği, bir meslektaşlarının ise ağır yaralandığı belirtildi. Kazada, resmi görevli aracın sürücüsü E.Ç. ile Gerze Devlet Hastanesi’nde görevli doktorlar Sena Sakin ve Mehmet Turan Yazlar, ayrıca kazaya karışan diğer otomobilde bulunan R.T. yaşamlarını yitirdi. Erfelek Devlet Hastanesi’nde görevli Dr. Beyza Nur Çetin ve diğer otomobilin sürücüsü yaralanarak Sinop Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Dr. Çetin’in ağır yaralandığı ve acil ameliyata alındığı, halen yoğun bakımda tedavi gördüğü ve ilerleyen günlerde tekrar ameliyat edileceği ifade edildi.

Açıklamada, kazada yaşamını yitirenlerin ailelerine, yakınlarına ve tüm sağlık camiasına başsağlığı, yaralı meslektaşlarına ise acil şifalar dilendi. Sağlık Bakanlığı tarafından yoğunlaştırılan geçici görevlendirme uygulaması yerine planlı ve kadrolu hekim istihdamının yapılması gerektiği vurgulandı. Geçici görevlendirmelerin kamu yararına ve hizmet amacına uygun olması gerektiği ve bu süreçte güvenli çalışma koşullarının sağlanması gerektiği belirtildi. Sağlık çalışanlarının güvenli çalışma koşullarının sağlanması için Sağlık Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi göreve davet edildi. Sağlık personelinin güvenliğini sağlamak üzere tüm geçici görevlendirmelerin risk analizlerinin yapılmasını ifade edilerek uygun ulaşım araçlarının ve güvenlik önlemlerinin temin edilmesini talebinde bulunuldu.

Hekim Birliği Sendikası, sağlık hizmetlerinin kaliteli ve güvenli bir şekilde sürdürülebilmesi için sağlık çalışanlarının hak ettiği koşullara kavuşmasının bir zorunluluk olduğunu belirterek, bu tür trajik olayların bir daha yaşanmaması adına gerekli adımların atılmasını talep etti.

Bakmadan Geçme