• Haberler
  • Sınav
  • Sağlık-Sen Etüt Merkezi'nde eğitim alan 161 genç üniversiteye yerleşti

Sağlık-Sen Etüt Merkezi'nde eğitim alan 161 genç üniversiteye yerleşti

Sağlık-Sen'in üyelerine yönelik açtığı Etüt Merkezi'nde YKS'ye hazırlanan 161 öğrenci, Türkiye'nin önde gelen üniversitelerine yerleşti.

Sağlık-Sen’in ‘Sosyal Sendikacılık’ anlayışıyla üyelerinin çocuklarına özel olarak kurduğu Sağlık-Sen Etüt Merkezi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) büyük bir başarıya imza attı. Merkezde AYT ve TYT sınavlarına hazırlanan gençler, Türkiye genelinde önemli dereceler elde ederek hayallerindeki üniversitelere yerleşti. 136 öğrenci lisans programlarına, 25 öğrenci ise ön lisans programlarına yerleşme başarısı gösterdi.

Sağlık-Sen Etüt Merkezi’nde eğitim gören öğrenciler arasında 15’i tıp fakültesi, 5’i diş hekimliği fakültesi, 5’i hukuk fakültesi, 26’sı mühendislik fakültesi, 12’si eğitim fakültesi, 17’si ise sağlık bilimleri fakültesine yerleşti. Böylece, Sağlık-Sen üyelerinin çocukları, aldıkları eğitimle hayallerini gerçekleştirme fırsatı buldu.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, merkezde verilen ücretsiz AYT-TYT kursunun meyvelerini vermeye başladığını belirterek, “Üyelerimize yönelik düzenlediğimiz bu kurs sayesinde hemşiremizin evladı tıp fakültesine, sağlık memurumuzun evladı diş hekimliğine, sosyal çalışmacımızın evladı hukuk fakültesine yerleşti. Toplamda 161 öğrencimizin üniversiteye girmeye hak kazanması, bizim için büyük bir gurur kaynağıdır,” dedi. Doğan, bu başarılarından dolayı öğrencileri ve ailelerini tebrik etti.

 

Bakmadan Geçme