• Haberler
  • Aktüel
  • Sahipsiz hayvanlara yönelik teklifin TBMM'de görüşüleceği tarih belli oldu

Sahipsiz hayvanlara yönelik teklifin TBMM'de görüşüleceği tarih belli oldu

Sokak hayvanlarına ilişkin düzenlemeleri öngören kanun teklifi, 28-31 Temmuz tarihleri arasında TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, sokak hayvanlarına yönelik düzenlemeleri içeren 'Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşülme tarihleri belirlendi. AK Parti grubunun TBMM Başkanlığı'na sunduğu önerge doğrultusunda, teklif 28, 29, 30 ve 31 Temmuz tarihlerinde görüşülecek.

Ayrıca, önerge kapsamında TBMM'nin 1 Ağustos'ta tatile girmesi planlanırken, '9. Yargı Paketi', 'Öğretmenlik Mesleği Kanunu' ve 'Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun' gibi bazı önemli teklifler yeni yasama dönemine bırakılacak.

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, önerge üzerine yaptığı konuşmada, hayvan hakları savunucularının bu düzenlemeye büyük tepki gösterdiğini belirterek, "Sokak hayvanları sorunu çok büyük bir sorundur ve mutlaka çözülmelidir. Biz her türlü çözüm önerisi konusunda destek olmaya hazırız. Ancak hayvanları katlederek bu sorunu çözmemeliyiz" ifadelerini kullandı. Emir, hayvan haklarının korunmasının önemine dikkat çekerek, meclis üyelerinden vicdanlarının sesini dinlemelerini istedi.

Bakmadan Geçme