• Haberler
  • Memur
  • Sarp Sınır Kapısı'nda gümrük muhafaza memurlarını darbeden 4 kişi tutuklandı

Sarp Sınır Kapısı'nda gümrük muhafaza memurlarını darbeden 4 kişi tutuklandı

Saldırganlardan 3'ü ise adli kontrol şartıyla salıverildi.

Artvin'de bulunan ve Türkiye'nin Kafkaslar ve Orta Asya'ya açılan en önemli sınır geçişlerinden biri olan Sarp Sınır Kapısı'nda gümrük muhafaza memurlarını darbeden 4 kişi tutuklandı. Saldırganlardan 3’ü ise adli kontrol şartıyla salıverildi.

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Türkeş Güney, “Gümrük muhafaza kalkan eller kırıldı!” başlığı ile şu açıklamada bulundu:

“Sarp Sınır Kapısı’nda; 12.04.2024 tarihinde; görevli muhafaza memurlarımızı darp eden; saldırganlardan dördü tutuklanmış, üçü de adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır.

Olayın gerçekleştiği ilk andan itibaren; personelinin hakkını arayan, yanında duran saldırganların hak ettikleri cezayı almaları için gayret gösteren sayın Bakanımız Ömer Bolat ve ve Bakanlık bürokratlarımıza teşekkür ediyorum.”

Konuyla ilgili olarak gün içinde sendikadan yapılan basın açıklamasında şunlar kaydedilmişti:

“Sarp Kara Hudut Kapısı Türkiye yönündeki çıkış kapısı önüne 12.04.2024 tarihinde saat 01.41’de pikap cinsi araçla gelen şahıslar kapı önüne aracı çaprazlama park ederek, Gümrük Sahasında işlemleri biten araçların çıkmasına engel olması üzerine görevli personel tarafından aracın kaldırılması yönünde uyarılması akabinde personele gümrük sahasında bulunan ve sahipleri olduğu TIR’a mazot cezası yazılmasını gerekçe göstererek, o esnada Türkiye Kapı noktasında görevli Gümrük Muhafaza memurları O.A. ve Ö.A’ya saldırmak suretiyle darp etmiş ve saat 02:13’e kadar çıkış kapısını kapatmak suretiyle gümrük işlemleri biten taşıtların ülkeye girmesini engellemişlerdir.

Akabinde kavgaya karışan 7 kişi  Hopa Cumhuriyet Başsavcılığından alınan talimata istinaden adli kolluk birimlerimizce göz altına alınmış olup işlemleri devam etmektedir. Darp raporu alan Gümrük Muhafaza personelimizin sağlık durumları iyi olup, kendilerine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Kamu görevlilerine yapılan saldırı devletimize yapılmış demektir. Bu saldırıların son bulması için, saldırganların en ağır şekilde cezalandırılmaları, Bakanlığımızın ve sendikamızın talebidir. Olay, Bakanlığımız ve sendikamız tarafından da, ilk andan itibaren takip edilmektedir. Gümrük çalışanlarımız, yalnız değildir.”

Bayram yoğunluğu

Öte yandan, Sarp Sınır Kapısı, bayramın ilk günlerinde yoğun bir trafiğe sahne oldu. Ramazan Bayramı'nın 1. ve 2. günlerinde 44 bin 890 yolcu sınır kapısından giriş ve çıkış yaptı.

Bakmadan Geçme