• Haberler
  • Memur
  • Savaş koşullarında askere verilecek yemek listesi değişti

Savaş koşullarında askere verilecek yemek listesi değişti

Millî Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı, savaş ve olağanüstü durumlarda askeri personelin beslenme desteği yönetmeliğini güncelledi

Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığının Savaş Şartları ile Olağanüstü Durumlarda Besleme Desteği İhtiyaçlarının Karşılanmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, 14 Eylül 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.
*Millî Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı, savaş ve olağanüstü durumlarda askeri personelin beslenme desteği yönetmeliğini güncelledi.*

Millî Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Jandarma ve Sahil Güvenlik personeline savaş şartları ve olağanüstü durumlarda verilecek gıdaların miktar ve türlerini yeniden belirleyen yönetmelik değişikliğini Resmî Gazete'de yayımladı. Değişiklikle birlikte, kıta yükü kapsamında verilecek iki günlük gıda dağıtım tablosunda detaylı düzenlemeler yapıldı.

Sabah, öğle ve akşam öğünlerinde unlu mamuller, etli gıdalar, bitkisel sıvı yağlı yiyecekler ve tatlılar yer alacak. Elektrolit destek ürünleri ve su temizleme tabletleri de dağıtılacak gıdalar arasında olacak. Yeni yönetmelik, yayımlandığı tarihten itibaren yürürlüğe girdi.

 

Ek-1
2 GÜNLÜK KITA YÜKÜ DEMİRBAŞ ERZAK TABLOSU
Sıra No Cinsi Miktarı 1 inci Gün 2 inci Gün
      Sabah Öğle Akşam Sabah Öğle Akşam
1 Unlu Mamuller 500 Gr. 100 Gr. 200 Gr. 200 Gr. 100 Gr. 200 Gr. 200 Gr.
2 Yenmeye Hazır Etli Gıdalar (200 Gr.) 4 Ad. 1 Ad. 1 Ad. 2 Ad. 1 Ad. 1 Ad. 2 Ad.
3 Yenmeye Hazır Bitkisel Sıvı Yağlı Gıdalar (200 Gr.) 4 Ad. 1 Ad. 1 Ad. 2 Ad. 1 Ad. 1 Ad. 2 Ad.
4 Yenmeye Hazır Tatlılar (100 Gr.) 6 Ad. 1 Ad. 2 Ad. 3 Ad. 1 Ad. 2 Ad. 3 Ad.
5 Elektrolit Destek Ürünü 4 Ad. 1 Ad. 1 Ad. 2 Ad. 1 Ad. 1 Ad. 2 Ad.
6 Su Temizleme Tableti 4 Tab. 1 Tab. 1 Tab. 2 Tab. 1 Tab. 1 Tab. 2 Tab.
7 Su 6 Şişe (0,5 L.) 1 Şişe 2 Şişe 3 Şişe 1 Şişe 2 Şişe 3 Şişe

NOT: Kuvvet komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığınca, yukarıda cinsi ve miktarı belirtilen demirbaş erzak, bu Tabloya aykırı olmamak şartıyla, görev ve hizmet alanlarının özellikleri doğrultusunda yönergelerle belirlenir.

Bakmadan Geçme