Savcıya makamında tehdide 4 gözaltı

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Savcısı Y.E., 'Yeni Doğan Çetesi' soruşturması kapsamında makamında tehdit edildi. Soruşturma başlatıldı ve 4 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nda görevli Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Savcısı Y.E., yürüttüğü "Yeni Doğan Çetesi" soruşturması sırasında, makamında tehdit edilerek saldırıya uğradı. Savcı Y.E., şüphelilerin avukatı A.A. ve irtibatlı olduğu 3 kişi tarafından tehdit edildiğini belirtti.

Tehdit Edilen Savcı, İhbarda Bulundu

Savcı Y.E., tehditlerin ardından Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak ihbarda bulundu. İhbarda, A.A.’nın kendisini arayarak tutuklu şüphelilerin tahliyesine dair tehditlerde bulunduğu belirtildi. Ardından, A.A. makamında Savcı Y.E.’ye, ailesine yönelik suikast planları yapıldığını ve kendisini öldürmekle tehdit ettiğini söyledi. A.A., "Tahliye etmezseniz, güçlü silahlı bir grup tarafından öldürüleceksiniz" dedi.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, savcının ihbarı üzerine hemen soruşturma başlattı. İlk olarak, savcı Y.E.'nin kişisel verilerinin ve ailesine dair bilgilerin nasıl sızdırıldığı araştırılmaya başlandı. Söz konusu şüpheliler arasında, A.A.'nın "kasten öldürmeye teşebbüs" ve "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" suçlarından şüpheli olarak dosyaya eklendiği bildirildi. A.A.’nın irtibatlı olduğu M.K.Z. hakkında da takip başlatıldı.

Görüşme Kayıt Altına Alındı

Şüphelilerle yapılacak görüşme, delillerin toplanabilmesi amacıyla Savcı Y.E.’nin makamına kayıt cihazı yerleştirilerek kaydedildi. Bu görüşmede, M.K.Z.'nin savcıya yönelik açık tehditleri ve diğer tehdit içerikli ifadeleri kayıt altına alındı.

Şüphelilerin Fiziki Takibi

Savcı Y.E.’nin makamından ayrılmasının ardından, şüpheliler fiziki olarak takip edilerek, M.K.Z.’nin B.Ç., Y.Ç. ve İ.K. ile bir araya geldiği tespit edildi. Bu bulgular da kayıt altına alındı.

Savcının Bilgilerini Sorgulayan 3 Jandarma Görevlisine İşlem

Soruşturma kapsamında yapılan araştırmalar sonucunda, 3 jandarma görevlisinin, savcı Y.E.'nin kişisel bilgilerini sorguladığı tespit edildi. Kamu görevlileri hakkında gözaltı ve ifade işlemleri için talimat verildi.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma, şüphelilerin savunmaları ve delil toplama süreciyle devam ediyor.

 

Bakmadan Geçme