• Haberler
  • Memur
  • Savcıyı tehdit etmişlerdi, itirafçının ifadesi ortaya çıktı

Savcıyı tehdit etmişlerdi, itirafçının ifadesi ortaya çıktı

Cumhuriyet Savcısı Y.E'nin makamında tehdit edilmesiyle başlayan soruşturmada, itirafçının ifadesi çetenin iç yüzünü ortaya çıkardı.

Özel hastanelere nakledilen 10 bebeğin ölümüne sebep olunması ve haksız kazanç sağlanmasına yönelik soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısı Y.E'nin makam odasında tehdit edilmesi, soruşturma kapsamında önemli gelişmelere yol açtı. İtirafçı Muhammed Emin O, kendisine tetikçilik teklif edildiğini açıkladı.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 'Yeni doğan bebek' çetesine yönelik soruşturma sırasında, savcı Y.E'nin makamında dosya avukatları Aylin A. ve Mustafa Kemal Zengin tarafından tehdit edildiği öğrenildi. Savcı Y.E'ye yönelik tehditlerin ardından, şüpheliler Aylin A., Mustafa Kemal Z., Baki Ç., Yavuz Ç. ve itirafçı Muhammed Emin O., özel hayatın gizliliğini ihlal etmek, birden fazla kişiyle tehdit etmek, kişiyi yerine getirdiği kamu görevini nedeniyle tasarlayarak öldürmeye teşebbüs etmek, yargı görevini yapanı etkilemek ve kişisel verileri izinsiz ele geçirmek gibi suçlardan tutuklandı.

İtirafçı Muhammed Emin O'nun ifadesinde, Mustafa Kemal Z'nin kendisini MİT ile ilişkilendirerek, ona tetikçilik yapma teklifi sunduğu detaylar yer aldı. O, bu teklifi kabul etmemesi üzerine, Zengin'in Cumhuriyet savcısını tehdit ettiğini ve başına gelen olaylardan dolayı kendisini şikayetçi olarak ifade verdiğini belirtti. 

Muhammed Emin O, Zengin ile Siirt'te tanıştığını ve sonrasında MİT kimliği verildiğini, çeşitli görevlerde kullanıldığını söyledi. Ayrıca, bir adliye çalışanına karşı gerçekleştirilecek suçu engellemeye çalıştığını ancak işin içine girmediğini vurguladı.

O'nun ifadesi, tehlikeli bir çetenin ve suç örgütünün iç yüzünü gözler önüne serdi. Şüpheli Mustafa Kemal Z'nin suçlamaları reddettiği öğrenildi.

Bakmadan Geçme