Şehit yakınları ve gazilere yönelik yardımlar

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından şehit yakınları ve gazilerin muhtelif ihtiyaçlarının karşılanabilmesi amacıyla yapılan yardımları kapsamaktadır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan bu yardım, vefat veya yaralı bilgisi iletilen kişilere yapılacak yardımlar ile şehit yakınları ve gazilerin muhtelif ihtiyaçlarının karşılanabilmesi amacıyla yapılan yardımları kapsamaktadır.

Şehit yakını ve gaziler başvuruda bulunabilir. Bununla birlikte vefat ve yaralı bilgisi iletilen kişilerin ihtiyaçlarına yönelik kaynak aktarımları başvuru veya talep beklenmeksizin re'sen gerçekleştirilmektedir.

Bu yardımdan, hanelerin sosyal güvenlik kapsamında olup olmadığı ile muhtaçlık durumlarına bakılmaksızın kapsamda belirtilen kişiler faydalandırılmaktadır.

Vefat/yaralı bilgisi iletilmesi durumunda başvuru, evrak vb. herhangi bir işlem beklenmeksizin ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına aktarım gerçekleştirilmektedir.

Muhtelif yardımlar ile tedavi gören yaralılara yönelik ulaşım ve barınma yardımı kapsamında yapılan yardımlarda tutar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Mütevelli Heyeti tarafından ihtiyaca göre belirlenmektedir.

Vefat ve yaralı bilgisi iletilen kişiler için 50.000 TL’yi geçmeyecek şekilde kaynak aktarımı gerçekleştirilmektedir.

 

Bakmadan Geçme