• Haberler
  • Memur
  • Şeyma'nın katilinin annesi: Keşke o polisin yerine ben ölseydim

Şeyma'nın katilinin annesi: Keşke o polisin yerine ben ölseydim

27 yaşındaki polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden katil zanlısı Yunus Emre Geçti'nin annesi Pınar Geçti, 'Keşke polisimiz değil de ben ölseydim' diyerek derin bir üzüntü içinde bulunduğunu dile getirdi. 

 

İstanbul'da 22 Eylül 2024 tarihinde yaşanan talihsiz olay, kentin gündemini sarstı. Ümraniye Ihlamurkuyu Mahallesi’nde meydana gelen olayda, 26 suç kaydı bulunan 19 yaşındaki Yunus Emre Geçti, polis ekipleri tarafından gözaltına alınmaya çalışırken, bir polis memurunun silahını alarak çevreye ateş açtı. Bu sırada 27 yaşındaki polis memuru Şeyda Yılmaz ağır yaralandı ve hastanede şehit oldu.

Hadise, toplumda büyük bir üzüntü ve öfkeye yol açarken, katil zanlısının annesi Pınar Geçti’nin açıklamaları da dikkat çekti. Geçti, sosyal medyada kendisine yönelik eleştirilere yanıt vererek, “Anne baba çocuğunun o halde olmasını ister mi? Benim canım yandı. Gerçekten polisimiz ölene kadar ben ölseydim. O silahı ben yeseydim” dedi.

Pınar Geçti, çocuğunun suç geçmişine rağmen devletin neden yeterince önlem almadığını sorguladı. “Ben bir anneyim, bir babayım. 26 suçtan benim çocuğumun kaydı varsa niye devlet bunu almadı? Niye düne kadar elini kolunu salladı?” diyerek, devletin kendilerine yardım etmediğini vurguladı. Oğlunun madde bağımlısı olduğunu bildiğini ancak bu konuda yeterli desteği göremediğini belirtti. “Bu çocuk madde bağımlısı, bu çocuk madde satıyor, bu çocuk madde kullanıyor. Bunların hepsini söyledim ben” diye ekledi.

Geçti, şehit Yılmaz’ın ailesine de başsağlığı dileyerek, “Ailesine de Allah sabır versin. Gerekirse ailesinin yanına da gitmeyi düşünüyorum. Keşke, polisimize değil de bana gelseydi, ben öleydim. O benim kafama gelseydi” şeklinde derin bir acı hissettiğini ifade etti.

Şehit Şeyda Yılmaz’ın eşi Semih Yılmaz ise sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Bizim sevdamız vatan uğruna yarım kalan sevdalardan oldu, şehadetin kutlu olsun canım sevgilim. Seni ömrümün sonuna kadar sevmeye devam edeceğim dünyalar güzeli eşim” diyerek eşine olan aşkını ve özlemini dile getirdi.

Bu olay, güvenlik güçleri ve toplum arasında derin bir yaraya neden oldu. Pınar Geçti’nin açıklamaları, olayın sadece bir cinayet değil, aynı zamanda bir toplumsal sorunun da yansıması olarak değerlendirildi. Toplumda, madde bağımlılığı ve suç işleyen gençlerin ailelerinin yaşadığı derin acıların daha fazla dikkat çekmesi gerektiği bir kez daha gündeme geldi.

Bakmadan Geçme