• Haberler
  • Memur
  • Sezgin Baran Korkmaz: Soylu 50 milyon dolarlık borcun silinmesini devlet meselesi olarak görüyor

Sezgin Baran Korkmaz: Soylu 50 milyon dolarlık borcun silinmesini devlet meselesi olarak görüyor

İki yıl tutukla kalan Sezgin Baran Korkmaz, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 50 milyon dolarlık borcunu 'devlet meselesi' olarak nitelendirip silmesini istediğini iddia etti.

ABD'de kara para aklama suçlamasıyla tutuklu bulunan ve Ağustos 2023'te tahliye edilen Sezgin Baran Korkmaz, gazeteci Fatih Altaylı'nın YouTube programında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Korkmaz, dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, İnan Kıraç’ın kendisine olan 50 milyon dolarlık borcunu "devlet meselesi" olarak nitelendirip silmesini talep ettiğini öne sürdü.

Korkmaz, açıklamalarında şu iddialarda bulundu:


- İnan Kıraç'ın, Kıraç Holding'in yüzde 45 hissesini Nahum ailesinden almak istediğini, ancak anlaşmazlık nedeniyle bu hisseleri kendisinden satın aldığını belirtti. Korkmaz, 60 milyon dolara aldığı hisseler için Kıraç'tan ödeme talep etti, fakat Kıraç bu talebi reddetti.
- Bu durum üzerine Korkmaz, alacaklarına karşılık Kıraç hakkında ihtiyati haciz kararı aldı. İnan Kıraç'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a giderek bu durumu şikayet ettiğini ve Erdoğan'ın dosyayı Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e ilettiğini anlattı. Abdülhamit Gül, dosyanın ticari bir mesele olduğunu belirtti.
- Erdoğan'ın ardından dosya İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya aktarıldı. Soylu, Korkmaz'ı Ankara'daki makamına çağırarak, 50 milyon dolarlık borcun silinmesini ve hisselerin bedelsiz şekilde İnan Kıraç'a verilmesini istedi. Korkmaz, Soylu'nun bu talebinin "devlet meselesi" olarak nitelendirildiğini söyledi.
- Soylu ile yaptığı görüşmede, "Kürt olduğum için mi böyle davranıyorsunuz?" sorusuna karşı bir emniyet müdürünün gergin bir şekilde karşılık verdiğini ve tartışmanın ardından Soylu'nun kendisini yeniden çağırdığını belirtti. Soylu'nun, borcun silinmesini talep ettiği görüşmede Korkmaz, talebe boyun eğdi.
- Korkmaz, konunun devletle bir ilgisi olmadığını ve Soylu'nun Erdoğan'a ve Kıraç'a şirin gözükmek için işgüzarlık yaptığını öğrendiğini ifade etti. Ayrıca, Soylu'nun Kıraç'ı görüntülü olarak aradığını ve olayın böyle anlatıldığını belirtti.

 

Bakmadan Geçme