• Haberler
  • Memur
  • SGK'nin elektronik tebligat sayısı 1 milyonu aştı

SGK'nin elektronik tebligat sayısı 1 milyonu aştı

SGK'nin Elektronik Tebligat Uygulaması'na, haziran ayı itibarıyla 2 milyon 624 bin 669 başvuru geldi ve 1 milyon 125 bin 159 tebligat elektronik ortamda ücretsiz olarak gerçekleştirildi.

Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) Elektronik Tebligat Uygulaması'na, haziran ayı itibarıyla 2 milyon 624 bin 669 başvuru geldi ve 1 milyon 125 bin 159 tebligat elektronik ortamda ücretsiz olarak gerçekleştirildi. Bu uygulama, evrak iletim süreçlerini hızlandırarak zaman ve maliyet tasarrufu sağlıyor ve ilgililer için büyük kolaylık sunuyor.

SGK'nin Elektronik Tebligat Uygulaması ile ilgili verileri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan paylaştı.

İşte o veriler:

- Elektronik Tebligat Başvuru Sayısı: Haziran ayı itibarıyla SGK Elektronik Tebligat Uygulamasına yapılan başvuru sayısı 2 milyon 624 bin 669 olarak kaydedilmiş.

- Yapılan Tebligat Sayısı: SGK tarafından elektronik ortamda ücretsiz olarak yapılan tebligat sayısı ise 1 milyon 125 bin 159'a ulaşmış.

- Uygulamanın Amacı ve Faydaları: Bakan Vedat Işıkhan, uygulamanın vatandaşlar için evrakların kolay ve hızlı bir şekilde iletilmesini sağladığını vurguladı. Bu sayede tebligat işlemlerinin elektronik ortamda gerçekleştirilmesi, zaman ve maliyet tasarrufu sağladı.

 

Bakmadan Geçme