SGK ve Avrupa Birliği'nden kadınlara istihdam projesi

SGK ve Avrupa Birliği iş birliğiyle yürütülen 'Kayıtlı Kadın İstihdamı Projesi-2' kapsamında, Samsun'da 400 kadın işveren desteklenecek.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Avrupa Birliği (AB) tarafından ortaklaşa finanse edilen "Kayıtlı Kadın İstihdamı Projesi-2" (Women-Up-2) yeniden 4 ilde başlatıldı. Proje, girişimci kadınları haksız rekabete karşı korumayı, rekabete daha dayanıklı hale getirmeyi ve Türkiye’de kayıtlı kadın istihdamını artırmayı amaçlıyor. İstanbul, Ankara, Samsun ve Aydın illerinde toplam 2 bin 100 kadın işveren ve bu işverenlerin işletmelerinde istihdam edecekleri 2 bin 100 kadın işçi projeden faydalanabilecek.

Projeden yararlanmak isteyen kadın işverenler, e-devlet üzerinden ön başvurularını gerçekleştirebilecek. Ankara’da 500, İstanbul’da 800, Aydın’da 400 ve Samsun’da 400 kadın işverene, işletmelerinde ilave olarak istihdam edecekleri kadın sigortalı için asgari ücretin net tutarına kadar hibe desteği sağlanacak. İlk mali destek ödemesinin proje şartları gereği Kasım 2024’te yapılması planlanıyor. 

Proje sayesinde Türkiye işgücü piyasasında toplam 4 bin 200 kadının olumlu yönde etkilenmesi hedefleniyor. Projeden yararlanmak için işverenlerin kadın olması, işletmenin belirli illerde tescilli olması, 2012 yılından sonra kurulmuş olması ve en fazla 9 işçi çalıştırıyor olması gibi çeşitli uygunluk kriterleri bulunuyor.

SGK Samsun İl Müdürü Ünal Kaya, 19 Ağustos itibarıyla ön başvuruların alınmaya başladığını belirterek, kadınları projeye başvurmaya davet etti.

Bakmadan Geçme