• Haberler
  • Memur
  • Sinan Ateş cinayeti davası başlıyor: 22 sanık bugün hakim karşısına

Sinan Ateş cinayeti davası başlıyor: 22 sanık bugün hakim karşısına

Ankara'nın göbeğinde 18 ay önce işlenen menfur cinayetin duruşması bugün başlıyor. Başkentte nefesler tutuldu.

18 ay önce Ankara'nın göbeğinde işlenen Sinan Ateş cinayetiyle alakalı ilk davanın görülmesine bugün başlanıyor.

 Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin davada 22 sanık, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki duruşma salonunda hakim karşısına çıkacak.

Davaya ilişkin ilk duruşmanın bugün yapılması beklenirken, siyaset dünyasından önemli isimlerin de duruşmayı takip etmesi bekleniyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ve CHP'nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da davayı yakından izlemesi bekleniyor.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu toplantısında yaptığı açıklamada, tutuklu sanıkların duruşma sürecine girdiğini ve delillerin mahkemede tartışılacağını belirtti. Bahçeli, MHP'nin grup toplantısında ise partisinin davaya avukatlar gönderdiğini ifade ederek, adaletin tecelli etmesini beklediklerini dile getirdi.

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, davanın sonucunda yaşanacakları düşündüklerini ve sürecin sonunda adaletin sağlanmasını umut ettiklerini belirtti.

 

Bakmadan Geçme