• Haberler
  • Memur
  • Şırnak'ta Gabar Dağı'nda sondaj kulesi devrildi: 1 mühendis öldü, 2 işçi yaralandı

Şırnak'ta Gabar Dağı'nda sondaj kulesi devrildi: 1 mühendis öldü, 2 işçi yaralandı

Şırnak'ta Gabar Dağı'nda meydana gelen sondaj kulesi devrilmesi sonucu 1 mühendis öldü, 2 işçi hastaneye kaldırıldı.

Şırnak’ın Gabar Dağı'ndaki 27 Nolu Şehit Aybüke Yalçın Petrol Arama Sahası'nda sabah saatlerinde meydana gelen olayda, petrol sondaj kulesi henüz belirlenemeyen bir nedenle devrildi. Olayda enkaz altında kalan 3 personelden 2’si AFAD, UMKE, itfaiye ve jandarma ekipleri tarafından kurtarılarak hastaneye sevk edildi. Durumu ağır olan bir işçi helikopterle hastaneye kaldırılırken, bir mühendisin cansız bedenine ulaşıldı.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Gabar Dağı Şehit Aybüke Yalçın 27 No’lu Petrol Sahası’nda petrol sondaj kulesinin devrilmesi sonucu 3 işçinin yaralandığı tespit edilmiştir. 2 kişi hastaneye nakledilmiş olup 1 kişinin ise kurtarma çalışması devam etmektedir. Bölgeye 5 ambulans, 1 UMKE timi ile toplam 20 sağlık personeli görevlendirilmiştir" ifadesine yer verildi.

Şırnak Valiliği'nden yapılan son açıklamada, kazada bir mühendisin hayatını kaybettiği belirtildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

 "Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Şırnak Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ŞAY sahasında faaliyet gösteren bir sondaj kulesinde beton zeminin çökmesine bağlı olarak iş kazası yaşanmıştır. Kazada bir mühendis hayatını kaybetmiş, kazadan hafif yaralı olarak kurtulan bir işçi de Cizre Devlet Hastanesine sevk edilmiştir. Olayla ilgili incelemeler başlatılmıştır" Vefat eden mühendis için başsağlığı mesajı da paylaşıldı.

 

Bakmadan Geçme