Siverek Belediyesi 25 memur alımı başvuruları başlıyor

Başvurular 22 Kasım 2024 tarihine kadar yapılabilecek.

Siverek Belediyesi, bünyesine 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi olarak 25 memur alımı gerçekleştirecek. Zabıta memuru ve diğer kadrolar için başvurular, 20 Kasım 2024 ile 22 Kasım 2024 tarihleri arasında şahsen veya posta yoluyla yapılabilecek. Söz konusu alımlar, Mahalli İdarelere İlk Defa Atanacaklara Dair Sınav ve Atama Yönetmeliği ile Belediye Zabıta Yönetmeliği hükümlerine uygun olarak gerçekleştirilecek.

Belediyenin açıkladığı kadrolar arasında zabıta memuru ve Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (V.H.K.İ.) yer alıyor. Zabıta memurluğuna başvurmak isteyen adaylar için boy ve kilo şartları aranıyor. Erkek adaylarda en az 1,67 metre, kadın adaylarda ise en az 1,60 metre boy zorunluluğu bulunuyor. Adaylar, aç karnına ve çıplak ayakla tartılıp ölçülecek. Ayrıca, başvuru yapacakların 30 yaşını doldurmamış olması ve 2024 Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan (KPSS) belirli bir puan alması gerekiyor.

Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni kadrosuna başvuran adayların ise Milli Eğitim Bakanlığı onaylı bilgisayar sertifikasına sahip olmaları ya da mezun oldukları okulda bilgisayar dersi gördüklerini belgelemeleri şartı bulunuyor.

Siverek Belediyesi’ne başvuracak tüm adayların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 40. ve 48. maddelerindeki genel şartları taşıması gerekiyor. Adayların Türk vatandaşı olması, kamu haklarından mahrum bulunmaması ve görevini engelleyecek sağlık sorunları bulunmaması şart. Ayrıca, Türk Ceza Kanunu’nun 53. maddesi uyarınca belirli suçlardan mahkumiyeti olan adaylar başvuru yapamayacak.

Başvuru yapacak adaylardan kimlik fotokopisi, mezuniyet belgeleri, KPSS sonuç belgesi gibi evrakların asıllarını ibraz etmeleri gerekiyor. Ayrıca, erkek adayların askerlik durumlarına ilişkin belgeleri de teslim etmeleri şart. Zabıta memurluğu için başvuranlar, boy ve kilo ölçümleri için şahsen belediyeye başvuracaklar.

Başvurular, KPSS puanlarına göre değerlendirilecek ve her kadro için en yüksek puana sahip adaylardan beş katı oranında kişi sözlü ve uygulamalı sınavlara çağr

Bakmadan Geçme