• Haberler
  • Memur
  • Siyasi bağı olanlar mülakatı geçip atandı, diğerleri eve döndü

Siyasi bağı olanlar mülakatı geçip atandı, diğerleri eve döndü

CHP'li Gamze Akkuş İlgezdi, Hazine Bakanlığı'nın Defterdar Uzman Yardımcılığı sınavında mülakat sürecinin adaletsiz olduğunu ve siyasi bağlantıları olan kişilerin atanarak yazılı sınavda başarılı olan adayların elendiğini öne sürdü.

Hazine Bakanlığı’nın Defterdar Uzman Yardımcılığı sınavında yaşanan mülakat mağduriyeti bir kez daha Meclis gündemine taşındı. CHP’li Gamze Akkuş İlgezdi, mülakatta siyasi bağlantıları olan kişilerin atanarak, yazılı sınavda başarılı olan diğer adayların elendiğini belirtti.

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Hazine Bakanlığı’nın Defterdar Uzman Yardımcılığı sınavında mülakat sürecinin adaletsizliğini eleştirerek, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e çeşitli sorular yöneltti. İlgezdi, yazılı sınavda yüksek puan alan 32 adayın elenmesini ve düşük puanlı adayların yüksek mülakat puanları ile atanmasını eleştirdi. İlgezdi, "Mülakat yanlışını sürekli dile getirip, düzeltmek için çaba harcadıkça, iktidar yanlışında ısrar ediyor" dedi.

Mülakat mağdurları TBMM gündeminde

Mülakat mağduriyetleri hakkında detaylı bir soru önergesi veren İlgezdi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Partili milletvekillerine de eleştirilerde bulundu. Seçim öncesi mülakatların kaldırılacağına dair verilen sözlere rağmen uygulamanın devam ettiğini belirten İlgezdi, "İktidara geldiğimizde mülakatı kaldırarak, yazılı sınava göre atama yapmak ilk yapacağımız işlerden olacak" şeklinde konuştu.

Cevap bekleyen sorular

İlgezdi, Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’e şu soruları yöneltti:
- Yazılı sınavda il birincisi olan adaylar neden elendi?
- İl birincisi adaylar yerine yazılıda düşük puan alanlar neden atandı?
- 80 puan üstü alan adayların kaçı sözlü mülakatta elendi?

Bu gelişmeler, mülakat uygulamalarının adil olup olmadığına dair endişeleri bir kez daha gündeme getirdi.

Bakmadan Geçme