• Haberler
  • Memur
  • Sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?

Sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 20 bin öğretmen atamasına ilişkin mülakat sonuçlarının Danıştay kararı sonrasında açıklanacağını belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, CNN Türk canlı yayınında yaptığı açıklamalarda, sözleşmeli öğretmen atamalarına ilişkin önemli bilgiler verdi. Bakan Tekin, 20 bin öğretmen ataması için yapılan mülakat sonuçlarının açıklanmasıyla ilgili süreci anlattı.

Bakan Tekin, mülakat sonuçlarının açıklanmasının önündeki en büyük engelin, yapılan yönetmelik değişikliğine karşı açılan davalar olduğunu belirtti. Yapılan yönetmelik değişikliğiyle öğretmen atamalarında artık yüzde 50 mülakat notu, yüzde 50 KPSS notunun dikkate alınacağını hatırlatan Tekin, bazı siyasetçi ve sendikaların bu durumu yargıya taşıdığını söyledi.

Tekin, Danıştay'ın kararını beklediklerini ifade ederek şunları söyledi:

“Eğer bu davalar olmasaydı, biz mülakatların bittiği geçtiğimiz hafta itibarıyla sonuçları açıklayıp atama takvimimizi ilan etmiş olacaktık. Ancak şu anda Danıştay'ın kararını bekliyoruz. Adli tatil 1 Eylül'de sona eriyor. Bu tarihten sonra Danıştay'ın konuyu gündemine almasını bekliyoruz.”

Bakan Tekin, mülakat sürecinin tamamen elektronik ortamda kayıt altına alındığını ve herhangi bir müdahale olmadığını vurguladı. Tüm hazırlıkların tamamlandığını belirten Tekin, Danıştay kararının ardından süreci hızla başlatmayı planladıklarını ifade etti. 

Mülakat sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair net bir tarih vermeyen Tekin, tüm süreci 9 Eylül'e yetiştirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi. Danıştay'ın kararıyla birlikte mülakat sonuçları açıklanacak ve öğretmen atama takvimi ilan edilecek.

 

Bakmadan Geçme