• Haberler
  • Memur
  • SSB'den açıklama: Baykar teşvik ve desteklerden yararlanmadı

SSB'den açıklama: Baykar teşvik ve desteklerden yararlanmadı

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB), Türk savunma sanayisine ilişkin önemli bir açıklama yaptı.

Savunma Sanayii Başkanlığı'ndan (SSB) yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar'ın sahibi olduğu Baykar, herhangi bir teşvik, hibe veya destek unsurlarından faydalanmadı. Türk savunma sanayisinin, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda tüm güvenlik birimlerinin ihtiyaçlarını yerli ve milli imkanlarla karşılamak için çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Türk savunma sanayisinin cirosunun 12 milyar doları aştığı, AR-GE harcamalarının 2 milyar doların üzerinde olduğu ve projelerin hacminin 90 milyar dolar olduğu ifade edildi. Ancak, sektördeki başarıya rağmen, SSB tarafından üretilen içeriklerde, sektörde faaliyet gösteren şirketleri hedef alan ve töhmet altında bırakan dezenformasyonlarla karşılaşıldığı kaydedildi.

SSB'nin çeşitli finansal teşvik, hibe ve destek programlarına işaret edildi. Savunma Sanayii Yatırım ve Geliştirme Faaliyetlerini Destekleme Programı, Nitelikli Ürün Kredisi, Genel Maksat Helikopteri Projesi Yatırım Kredisi, Endüstriyel Yetkinlik Değerlendirme ve Destekleme Programı, Kategori-C ve Teknoloji Ürün Kazanımı destek programlarının kapsamları hakkında bilgi verildi. Bu programlar kapsamında bugüne kadar 500'ü aşkın firma ve 400'ü aşkın tedarik projesine 6 milyar liraya yakın hibe ve proje desteği sağlandığı ifade edildi.

Açıklamada, Baykar'ın hiçbir teşvik, hibe veya destek programından faydalanmadığı vurgulanarak, şirketin herhangi bir finansal desteğe başvurmadığı belirtildi. Baykar'ın, her gün yeni ihracat rekorları kırarak ülke ekonomisine önemli katkılarda bulunduğu ve sektörün önemli kuruluşlarından biri olduğu dile getirildi.

SSB'nin, Türk savunma sanayisinin devlet ve beka meselesi olduğunu vurgulayarak, sektördeki firmaları ve çalışmaları desteklemeye devam edeceği ifade edildi.

Bakmadan Geçme