Taciz 'peşin', cezası ise 4 taksitle

Adana'nın Kozan ilçesinde usta öğreticiyi taciz ettiği iddiasıyla yargılanan öğretmenevi müdürü İrfan S.'ye, 4 taksitle ödenmek üzere 2 bin 240 lira para cezası verildi.

Adana’nın Kozan ilçesinde, Halk Eğitim Merkezi'nde usta öğretici olarak çalışan evli ve üç çocuk annesi K.E., öğretmenevi müdürü İrfan S.'nin kendisine rahatsız edici mesajlar gönderdiği iddiasıyla yargıya başvurdu. İddialara göre, İrfan S. cep telefonu mesajları yoluyla K.E.’ye, "Yalnızlığını belli etme, ben de yalnızım, çıkar gelirim" şeklinde mesajlar gönderdi ve sosyal medyada K.E.’nin eşiyle paylaştığı bir fotoğrafın altına "Seni eşinle görmeye dayanamıyorum" yorumunu yaptı. K.E., bu mesajların ardından 25 Ekim 2023’te İrfan S. hakkında şikayetçi oldu. Şikayet üzerine gözaltına alınan İrfan S., ifadesinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Dava sürecinde Milli Eğitim Müdürlüğü, hakkında açılan soruşturma nedeniyle İrfan S.’yi görevden uzaklaştırdı. "Mesaj yoluyla taciz" suçlamasıyla yargılanan İrfan S. hakkında Kozan 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Mahkeme, İrfan S.'nin tacizi haberleşme araçları aracılığıyla gerçekleştirdiğine hükmederek, kendisine 135 gün adli para cezası verdi. Sanığın sabıkasız oluşunu dikkate alan mahkeme, cezayı 112 güne indirerek, günlük 20 lira üzerinden toplamda 2 bin 240 lira olarak belirledi. Bu miktarın 4 taksitle ödenmesine karar veren mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına da karar verdi.

Karara tepki gösteren K.E., müdürün daha ağır bir ceza almasını beklediğini ifade etti.

Bakmadan Geçme