Tapu dairesinde dublörlü satış oyunu

İstanbul'da tapu dairesinde sahte kimlikli dublör kullanarak arsa satışı yapmaya çalışan iki şüpheli yakalandı ve tutuklandı.

İstanbul’da tapu dairesinde sahte kimlik kullanarak başkasına ait arsanın satışını yapmaya çalışan iki şüpheli yakalandı. Olay, İzmir’de oturan iş insanı A.D.’nin tapu dairesine başvurmasıyla başladı. A.D., Başakşehir, Güvercintepe bölgesinde bulunan arsasını satmak istediğini belirtti. Tapu dairesine gelen ve A.D. olduğunu iddia eden kişi, satış işlemleri için imza attı. Ancak tapu dairesi yetkilileri, imzanın A.D.’nin önceki imzasıyla uyumsuz olduğunu fark ederek durumu polise bildirdi.

Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, imza atan kişinin gerçek kimliğinin Muharrem Ç. (50) olduğunu belirledi. Yanında bulunan suç ortağı Ali G. (41) ile birlikte gözaltına alınan şüphelilerin, tapu sahibi A.D. adına sahte kimlik ve banka hesabı açtıkları ortaya çıktı. Şüpheliler, arsanın bedeli olan 1.500.000 TL'yi bu sahte hesaba gönderilmesini sağladı. A.D.’nin kimlik ve tapu bilgilerini ele geçirerek onun haberi olmadan arsanın satışını yapmaya çalışan şüphelilerin, A.D.’nin bilgilerini kullanarak ilan verdikleri belirlendi. Muharrem Ç.’nin daha önce 6, Ali G.’nin ise bir suç kaydı bulunduğu tespit edildi.

Şüpheliler, Dolandırıcılık Büro Amirliği'nde tamamlanan işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

Bakmadan Geçme