• Haberler
  • Memur
  • Tarım işçileri: Krizin bedelini çiftçiye değil holdinglere ödetin

Tarım işçileri: Krizin bedelini çiftçiye değil holdinglere ödetin

Tarım İşçileri Sendikası (Tarım-Sen), tarım sektöründe yaşanan kriz ve düşük ürün fiyatları nedeniyle çiftçilerin zor durumda olduğunu işaret etti.

Tarım İşçileri Sendikası (Tarım-Sen), tarım politikalarını eleştirerek, çiftçilerin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti. Sendikanın açıklamasında, devletin tarım piyasasındaki rolünün azalması ve taban fiyat uygulamalarının kaldırılması sonucu, fiyatların büyük ölçüde şirketlerin kontrolüne geçtiği ifade edildi. 

Açıklamada Bilecik, İzmir ve Antep gibi şehirlerde çiftçilerin traktörlerle konvoylar oluşturarak eylem yaptığı hatırlatılarak çiftçilerin maliyetleri karşılamayan düşük fiyatlar nedeniyle zor durumda olduğunu belirtildi. Açıklamada, 2024 yılı için belirlenen ürün alım fiyatlarının enflasyonun çok altında kaldığı ve bu durumun küçük çiftçilerin borç içinde kalmasına neden olduğu ifade edildi. Bu durumun büyük bir toplumsal yıkıma yol açabileceğini ve şehirlerdeki emekçilerin yeterli beslenemediği vurgulandı.

Tarımı büyük holdinglerin egemenliğine bırakan mevcut politikaların çiftçileri zor duruma düşürdüğü belirtilerek devletin bir an önce müdahale etmesi ve adil fiyatlar belirlemesi gerektiğini ifade edildi. Ayrıca çiftçilerin birlik oluşturarak mücadele etmeleri ve emeğin korunması için direnmeleri gerektiği işaret edilerek "Krizin bedelini çiftçilere değil, holdinglere ödetin" mesajı verildi.

Bakmadan Geçme